CHXL 550x90px webbanneri

Burnoutista kärsivälle Martin Fourcadelle riitti kauden ampumahiihdot – ei ilmesty Holmenkollenille

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ranskan ampumahiihtotähti Martin Fourcade on lopettanut kilpailukautensa. Hän ei osallistu maailmancupin päätöskierrokselle viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla.

Asiasta kertoo ranskalaislehti L’Equipe. Fourcade, 30, on voittanut ampumahiihdon maailmancupin seitsemän kertaa peräkkäin, mutta vuodesta 2012 alkanut sarja katkeaa Johannes Bön juhliin.

Kausi on muutenkin ollut Fourcadelle pettymys, sillä hän on saavuttanut talven aikana vain kaksi voittoa. Palkintosijoja on tullut kolme.

Östersundin MM-kilpailuissa Fourcade jäi ilman arvokisamitalia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009, jolloin hän kilpaili ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Östersundissa huonot MM-kisat päättyivät yhteislähtökilpailun sijaan 24. Kisojen jälkeen Fourcade kertoi kärsivänsä ”urheilullisesta pikku burnoutista”. Vuoden vaihteen sairastelut veivät mieheltä parhaan terän loppukaudesta, jonka vuoksi arvokisoihin valmistautuminen oli vaikeaa.

Holmenkollenilla kilpaillaan viikonloppuna pikakilpailu, takaa-ajo ja yhteislähtökilpailu. Miesten maailmancupia johtaa ylivoimaisesti Johannes Thingnes Bö.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri