swix hf banneri

Mäkäräinen jäi kärkivauhdista Holmenkollenin pikakilpailussa - Naisten maailmancupissa ratkaisun makua Vittozzin täydellisen sulamisen myötä

Naisten kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Naisten kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen sijoittui 32:nneksi ampumahiihdon maailmancupkauden 2018/2019 viimeisessä pikakilpailussa Oslon Holmenkollenilla.

Mäkäräinen ampui makuulta yhden sakon ja pystystä tuli niin ikään yksi ohilaukaus. Suomalaisen hiihtovauhti ei ollut enää aivan kisan kärkinaisten kaltaista ja näin hän lähtee lauantain takaa-ajokilpailuun 1.32 kärjen perään.

Voiton vei Slovakian Anastasija Kuzmina, joka varmisti ykköstilallaan myös maailmancupin pikakilpailucupin voiton. Voitto oli hänen uransa viides Holmenkollenilla. Kisan kakkonen oli Saksan Franziska Preuss 21 sekuntia voittajasta. Slovakian Paulina Fialkova oli kolmas 25 sekuntia maanaisensa takana.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa nähtiin myös ratkaisun makua, kun tasapisteissä ennen päätösviikonloppua olleet italialaiset Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi tekivät eroa toisiinsa. Vittozzi ei kestänyt maailmancupin kokonaiskilpailun painetta ja ampui puolet kisan 10 laukauksestaan ohi. Hän jäi ilman pisteitä ja vielä lisäksi lauantaisen takaa-ajokilpailun ulkopuolelle. Wierer oli pikakisan 11:s saaden 30 pistettä lisää. Vittozzin missaaman takaa-ajokilpailun myötä Wierer pääsee keräilemään pisteitä myös lauantaina kilpakumppanin mahdollisuuksien jäädessä pelkkään sunnuntain yhteislähtöön.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen teki hyvän suorituksen ampumalla vain yhden sakon makuupaikalta. Maailmancupin pisteet jäivät vain reilun kolmen sekunnin päähän, mutta takaa-ajossa nähdään kaksi suomalaista, kun Minkkinen starttaa matkaan sijalta 43.

Laura Toivanen oli kolmella sakolla niukasti takaa-ajopaikan ulkopuolella sijalla 62. Venla Lehtonen oli 76:s.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri