KU Rollerski 550x90px

Suvi Minkkinen ylsi uran parhaaseen Holmenkollenilla – lauantain takaa-ajossa tavoitteena maailmancupin pisteet

Suvi Minkkinen. Kuva: NordicFocus

Suvi Minkkinen. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräisen 32:s sija Holmenkollenin pikakilpailussa ei aiheuttanut hurraa-huutoja, mutta Suvi Minkkinen venyi uran parhaaseen tulokseen torstaina Oslossa.

Sijalle 43 päätyneen Minkkisen aiempi paras tulos oli 50:s ja hän oli torstaihin syystäkin tyytyväinen.

- Tietysti olen tosi onnellinen, että tuli tällä kaudella parannettua uran parasta sijoitusta. Vähän se on odotuttanut. Oli haastavat lähtökohdat, kun tuli toissailtana vatsaongelmia, enkä eilen pystynyt valmistavaa harjoitusta tekemään. Oli ihan voimaton olo, enkä tiennyt varmaksi pystynkö edes starttaamaan, Minkkinen totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Kilpailussa yhden sakkokierroksen ampunut Minkkinen jäi kärjestä 1.52,8.

- Tänään oli jo hyvä olo, mutta tottakai olin epävarma siitä, miten kroppa lähtee reagoimaan. Eikä ollut paljon odotuksia tämän päivän kisasta. Vauhdinjaollisesti onnistui hyvin ja pystyi kiristämään loppua kohden.

Minkkinen jäi pikakilpailussa maailmancupin pisteistä vain reilut kolme sekuntia. Asetelmat ovat kuitenkin hyvät kohti viikonlopun takaa-ajoa.

- Harmittavasti jäi tänään muutaman sekunnin pisteistä, mutta takaa-ajossa pääsee uudestaan yrittämään. Niitä lähdetään tavoittelemaan.

Toivanen niukasti ulos takaa-ajosta

Laura Toivanen sijoittui kilpailun 62:nneksi. Yhden sakkokierroksen ampunut Toivanen jäi vain sekunnilla takaa-ajon ulkopuolelle.

- Kokonaissuorituksena olen ihan tyytyväinen. Tein kyllä virheen siinä, kun valitsin väärän suksen. Sekunti takaa-ajosta on tosi harmittavaa, kun tietää, että teki hyvän suorituksen. Varsinkin nopeat nollat pystystä oli kiva juttu tähän kauden loppuun. Harmi, kun ei päässyt jatkoon, se olisi ollut kruunu tähän kauteen, 22 sekuntiin pystyn nollat tulittanut Toivanen kommentoi.

Venla Lehtonen ampui kolme sakkokierrosta ja oli lopputuloksissa 76:s.

- Tänään oli hyvä suksi ja hiihto tuntui alusta alkaen tosi hyvältä. Harmittavasti makuulta ihan kaksi omaa virhettä. Harmittaa sen puolesta, kun hiihto oli hyvää. Vaikea onnistua penkalla, silloin kun hiihto tuntuu hyvälle. Se on ollut sama vähän koko kauden.

Maailmancup jatkuu Holmenkollenilla perjantaina miesten pikakilpailulla.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri