KU Rollerski 550x90px

Maastohiihdon maailmancupissa vielä jännitettävää: Kläbon ja Bolshunovin ero vain 14 pistettä, Pärmäkoski yrittää pitää Johaugin takanaan

Johannes Kläbo (vas.) ja Alexandr Bolshunov (oik.) taistelevat maailmancupin voitosta viikonloppuna. Kuva: Modica/NordicFocus

Johannes Kläbo (vas.) ja Alexandr Bolshunov (oik.) taistelevat maailmancupin voitosta viikonloppuna. Kuva: Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup päättyy viikonloppuna Kandan Quebecin minikiertueeseen.

Perjantain vapaan hiihtotavan sprintti päättää sprintticupin. Sprinttien ja lauantain perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailun jälkeen käydään sunnuntaina takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla, jossa ensimmäisenä maaliin tulevalle on jaossa 200 maailmancupin pistettä.

Naisten maailmancupissa Ingvild Flugstad Östbergillä on 97 pisteen etumatka Venäjän Natalia Neprjajevaan. Kolmantena oleva Krista Pärmäkoski yrittää pitää takanaan 55 pisteen päässä majailevan Therese Johaugin.

Sprintticupissa Stina Nilssonilla on vahva 33 pisteen etumatka Maiken Caspersen Fallaan, kun voittajalle minitourilla osakilpailuvoitosta 50 pistettä. Välieräpaikka riittää Nilssonille ja hyvässä tapauksessa jopa karsiutuminen välierästä, vaikka Falla voittaisi perjantaina.

Miesten maailmancupissa Johannes Hösflot Kläbo johtaa kokonaiskilpailua 14 pisteen erolla Venäjän Alexandr Bolshunoviin, joten lopullisesti maailmancup ratkennee vasta sunnuntain takaa-ajossa. Miesten sprintticupissa Kläbo on varmistanut voittonsa jo aiemmin.

Iivo Niskanen on cupissa sijalla 14, mutta hän ei kilpaile Kanadassa. Matti Heikkinen ilmoitti Seefeldin MM-kisojen jälkeen päättävänsä uransa kuluvaan kauteen. Tällä tiedolla Heikkinen hiihtää uransa viimeiset maailmancup-startit perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Sprintin karsinta käynnistyy Quebecissä kello 16.50 Suomen aikaa. Erähiihtoja käydään kello 19.20 alkaen.

Naisten sprintin karsinnan lähtölista

Miesten sprintin karsinnan lähtölista

Tulokset

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri