KU Rollerski 550x90px

Hiidensalo pisteille Holmenkollenin sumussa - Hiihtovauhti pelasti Seppälän takaa-ajoon

Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Kolme suomalaismiestä lauantain takaa-ajoon.

 

Olli Hiidensalo sijoittui 33:nneksi ampumahiihdon maailmancupissa Norjan Holmenkollenilla perjantaina. Miesten 10 kilometrin pikakilpailun voitto meni jälleen Norjan Johannes Bölle.

Yhden sakkokierroksen ampunut Hiidensalo jäi kärjestä 1.49,6.

- Ihan ok veto tänään. Sumu vähän häiritsi makuulla ja piti ottaa tosi tarkasti. Sen takia penkalla tuli vähän liikaa takkiin tänään, mutta hienoa ottaa pisteitä, Hiidensalo totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Tero Seppälä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 48:nneksi. Seppälä ampui neljä sakkokierrosta, mutta hävisi kärjelle vain 2.17.9.

- Kisan jälkeen oli jo fiilikset, että saako tässä pakata kamppeet. Arvelin, ettei huomiseen kisaan pääsisi mukaan. Hiihtovauhti tänään oli kuitenkin sen verran hyvää, että se riitti.

Holmenkollenilla oli perjantaina sumuisat ja tuuliset olosuhteet.

- Ammunnassa oli vaan sumu niin haastava, ettei ollut oikein suomalaiset olosuhteet. Jouduttiin vaihtamaan sumun takia isompaa etutähtäintä kohdistuksen jälkeen, enkä ole sillä tottunut ampumaan. Toivottavasti huomenna olisi tasapuolisemmat olosuhteet.

Grönman myös mukaan takaa-ajoon

Tuomas Grönman selvitti kolmantena suomalaisena tiensä lauantain takaa-ajoon. 60:nneksi sijoittunut Grönman ampui yhden ohilaukauksen.

- Raskas kilpailu oli. Ammunta oli hallittua sumuisessa ja tuulisessa säässä. Sieltä yksi sakko oli olosuhteisiin hyvä. Hiihto oli raskasta, mutta onneksi takaa-ajopaikka tuli.

Nuorten arvokisoissa vahvoja otteita esittänyt Jaakko Ranta sijoittui 83:nneksi. Makuulta puhtaasti ampunut Ranta ampui kaksi sakkokierrosta pystystä.

- Tämän päivän kisassa oli kyllä muuttujia, kohdistuksessa oli jo hirveä sumu. Ei nähnyt edes osumia taululle. Reagoin siihen ja vaihdoin isomman etureiän, mikä oli hyvä ratkaisu, kun makuuammunnassa oli samanlainen sumu. Pystylle keli oli niin paljon kirkastunut, että epäilen, ettei saanut ajoitettua liipaisua oikein, kun oli isompi tähtäin.

Ranta aloitti kilpailun hurjasti kellottamalla makuun jälkeen 17:nneksi nopeimman väliajan.

- Huolto oli tänään onnistunut tosi hyvin. Oli kauden liukkainta suksea tarjolla. Makuun jälkeen oli kyllä upea fiilis, kun kuulin väliajat. En hirveän pettynyt voi kuitenkaan olla suoritukseen. Kansainvälinen kilpailukausi on nyt minun osalta paketissa. Harmittavasti tällä kaudella ei tullut paikkaa vielä takaa-ajoon, Ranta päätti.

Holmenkollenilla kilpaillaan lauantaina naisten ja miesten takaa-ajot.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri