KU Rollerski 550x90px

Nilsson kukisti Johaugin - Pärmäkoski viides Quebecissä

Stina Nilsson voittoon Quebecissä. Kuva: NordicFocus

Stina Nilsson voittoon Quebecissä. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski on sijoittunut viidenneksi maastohiihdon naisten maailmancupin yhteislähtökisassa Kanadassa. Hän hävisi Quebecissä 10 kilometrin perinteisen tavan kilpailun voittaneelle Ruotsin Stina Nilssonille vajaat 27 sekuntia.

Nilsson kukisti toiseksi sijoittuneen Norjan Therese Johaugin 0,2 sekunnilla. Kolmas oli Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Tappio oli lähes koko kilpailun ajan johtaneelle Johaugille kauden ensimmäinen maailmancupin normaalimatkoilla. Hän on voittanut kaikki kauden kymmenen aiempaa normaalimatkan kisaansa.

Quebecin jäinen puistorata oli sen verran helppo, ettei kautta ylivoimaisesti hallinnut Johaugkaan pystynyt ratkaisemaan peliä matkan varrella. Kilpailussa nähtiin lukuisia kaatumisia.

– Oli aika paljon tapahtumia ladun varrella. Itselle ei sattunut mitään, mutta varovasti piti edetä, Pärmäkoski sanoi Ylen haastattelussa.

Hän lähtee huomiseen takaa-ajoon seitsemänneltä sijalta, minuutin ja 25 sekuntia kärjessä latua halkovasta Nilssonista. Toisena ladulle lähtee 33 sekunnin päässä Östberg ja kolmantena noin 50 sekuntia kärjestä Johaug.

Pärmäkoski kamppailee maailmancupin kokonaiskisan kolmannesta sijasta kannoillaan Johaug.
Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 30:s, Laura Mononen 32:s ja Kerttu Niskanen 39:s.

(STT)

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri