KU Rollerski 550x90px

Mäkäräiseltä komea nousu Holmenkollenilla

Anastasia Kuzmina voitti Holmenkollemilla lauantaina. Kuva: NordicFocus

Anastasia Kuzmina voitti Holmenkollemilla lauantaina. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen kiri ärhäkästi kohti kärkeä ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Holmenkollenilla. Mäkäräinen lähti 10 kilometrin kilpailuun sijalta 32, mutta selvitti ammunnat vain yhdellä hudilla ja paransi sijoitustaan 24 pykälää kahdeksanneksi.

– Ihan hyvä kisa. Ensimmäiseltä ampumapaikalta tuli yksi sakko, mutta sitten rupesin nollilla nousemaan, Mäkäräinen tiivisti suorituksensa Ylen tv-haastattelussa.

Tuuli tuuppi ensimmäisellä ampumapaikalla Mäkäräisen laukauksia vasemmalle. Toisessa ammunnassa hän korjasi aseensa tähtäimiä.

– Ilmeisesti tuulta oli enemmän kuin tulin katsoneeksi, kun kasa painui vasemmalle. Toiseen tein sitten pienet korjaukset, mutta ei tuuli mahdoton ollut, Mäkäräinen kertoi.

Torstaina Mäkäräinen sijoittui 7,5 kilometrin kilpailussa 32:nneksi. Ero kärkeen oli lähdössä puolitoista minuuttia.

– Erot olivat pienet ja siinä oli paljon jengiä. Tiesin, että sijoitukset voivat vaihdella ja siinä on mahdollisuus nousta. Nyt oma vire oli parempi kuin toissa päivänä, ja keli oli raskaampi. Fysiikalta kysyttiin nyt enemmän, Mäkäräinen totesi.

Suvi Minkkinen oli kilpailussa Suomen toinen edustaja. Kärki otti 43:ntena startanneen Minkkisen kierroksella kiinni puolimatkan jälkeen, ja kilpailu päättyi keskeytykseen.

Wierer on jo karussa

Kilpailun voitti Slovakian Anastasia Kuzmina ennen Saksan Denise Herrmannia ja Ruotsin Hanna Öbergia.

Kuzmina lähti kärjessä matkaan ja säilytti nolla-ammunnalla asemansa helposti loppuun asti. Herrmann nousi viidenneltä sijalta toiseksi kahdesta sakosta huolimatta. Olympiavoittaja Öberg rynnisti 17:nneltä sijalta kolmanneksi yhdellä sakolla.

Naisten maailmancup päättyy sunnuntaina 12,5 kilometrin yhteislähtöön. Italian Dorothea Wierer johtaa cupia 59 pisteen erolla joukkuetoveriinsa Lisa Vittozziin. Kuzmina nousi Holmenkollenin voitoillaan kolmanneksi ja vain kahdeksan pisteen päähän Vittozzista.

STT–PASI REIN

(STT)

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri