KU Rollerski 550x90px

Johaug kummittelee jo Pärmäkosken kannoilla – maailmancupin kokonaiskisan kolmas sija uhattuna

Krista Pärmäkoski taistelee maailmancupin kolmannesta sijasta. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski taistelee maailmancupin kolmannesta sijasta. Kuva: NordicFocus

Kläbo otti askeleen kohti cup-kokonaiskilpailun voittoa.

Krista Pärmäkoski säilytti maastohiihdon maailmancupin kokonaiskisan kolmannen sijansa finaalisunnuntain kynnykselle. Lauantaina Kanadassa naisten 10 kilometrin yhteislähtökisassa viidenneksi sauvonut Pärmäkoski ei silti ole kovin luottavainen, että 58 pisteen etumatka neljäntenä olevaan Norjan Therese Jouhaugiin pitää.

Johaug kärsi maailmancupin normaalimatkoilla kauden ensimmäisen tappionsa, kun Ruotsin sprinttihirmu Stina Nilsson kiri Quebecin puistoradan loppusuoralla takaa ohi ja voittoon.

Johaug kavensi eroa Pärmäkoskeen harmittoman tuntuisesti yhdeksällä pisteellä. Sunnuntaina on kuitenkin cup-pisteitä jaossa tuntuvasti, kun 10 kilometrin ohella pinnoja ropisee myös Kanadan-kiertueen kokonaiskisasta.

" Johaug on karkaamassa"

Johaug lähtee takaa-ajoon kolmantena runsaan 49 sekunnin päässä Östbergistä, Pärmäkoski seitsemäntenä minuutin ja 25 sekuntia kärjestä.

– Näyttää siltä, että Johaug on karkaamassa. Ihmeitä pitää tapahtua sen suhteen, että pidän kokonaiskilpailun kolmannen sijan haarukassani. Lähdetään kuitenkin taistelemaan mahdollisimman hyvästä sijoituksesta, Pärmäkoski kertoi Hiihtoliiton äänitiedotteella.

Quebecissä oli lauantain vastaisena yönä pakastanut, joten ladut olivat aamulla umpijäässä. Se aiheutti ongelmia 38:nneksi jääneelle Kerttu Niskaselle, joka kolaroi ja kaatui lähdön jälkeisessä laskussa.

– Joitakin hiihtäjiä tuli Kertun selkään, ja häneltä meni sauva poikki. Koetetaan saada Kerttu kuntoon takaa-ajoon, Suomen päävalmentaja Matti Haavisto sanoi.

Hakolalla hyvä viikonloppu

Miesten 15 kilometrillä Ristomatti Hakola hiihti kymmenenneksi. Hän hävisi 15 kilometrin perinteisellä tavalla voittaneelle Norjan Johannes Hösflot Kläbolle runsaat 18 sekuntia.

Hakola oli edellisenä päivänä Quebecissä sprintin yhdeksäs, 15 kilometrillä tuli sijoitus kärkikymppiin.

– Oli se ihan hyvä kisa. Olen tällä kaudella kahdesti yltänyt normaalimatkalla top 10:een, hän summasi Ylen haastattelussa.
Kläbo otti askeleen kohti maailmancupin kokonaisvoittoa. Hän lähtee 15 kilometrin vapaan tavan takaa-ajoon 52 sekuntia ennen cupin pahinta uhkaajaansa Aleksandr Bolshunovia.

Lauantaina seitsemänneksi jääneen Venäjän Bolshunovin kilpailun pilasi sauvarikko pari kilometriä ennen maalia.
Hakola lähtee takaa-ajoon kymmenentenä, minuutti ja 27 sekuntia kärjestä.

STT–REIMA RAUTIAINEN

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri