KU Motion Krista 550x90px

Mäkäräisen sihti petti tuulessa ja raskaassa kelissä – maailmancup päättyi 23:nteen sijaan Holmenkollenin yhteislähdössä

Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Kaisa Mäkäräinen päätti kuluvan kauden maailmancupin seitsemään hutiin ja sijaan 23 Holmenkollenin yhteislähtökilpailussa. Hän jäi 12,5 kilometrin matkalla kaksi minuuttia ja 17 sekuntia kilpailun voittajasta.

Ruotsalainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Hanna Öberg voitti cupin viimeisen kilpailun 1,3 sekunnin erolla Norjan Tiril Eckhoffiin. Yhdysvaltain Clare Egan oli kolmas ja saavutti urallaan ensimmäisen palkintosijan maailmancupissa.

Mäkäräisten hudeista viisi tuli pystypaikoilta.

– Eka pysty oli kovan tuulen takia hankala. Jouduin odottamaan kauan, että ase alkoi pysyä edes tauluilla päin. Menetin siinä asemia, mutta koetin taistella vielä niistä sijoista, mitä oli otettavissa. Meno ladulla tuntui ihan hyvälle, Mäkäräinen kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Viimeisellä ampumapaikalla sakot olivat varmastikin ajoitusvirheitä.

Italian Dorothea Wierer sinetöi maailmancupin kokonaiskilpailun voiton 12:nnella sijallaan. Mäkäräinen oli kokonaispisteissä seitsemäs.

Taso vaihteli rajusti

Mäkäräinen aloitti kauden rajusti, kun hän otti joulukuussa neljästä perättäisestä kilpailusta kolme voittoa ja kakkossijan. Sitten tulokset alkoivat heilahdella pahemmin kuin koskaan. Palkintosijoja kertyi cupissa kaikkiaan seitsemän, mutta hän jäi usein minuuttien päähän kärkikamppailuista.

– Ei ole mitään syytä, miksen olisi kyennyt parempaan tai vakaammin sijoituksiin kymmenen parhaan joukkoon, Mäkäräinen kertasi sunnuntaina kauttaan Ylen tv-haastattelussa ja tunnusti pettymyksensä.

– Seitsemän podiumia eivät saa tätä plussan puolelle.

Mäkäräinen kertoi harkitsevansa jatkoaan huolella.

– Käymme varmasti kehityskeskustelua. On myös terveydellisiä asioita, jotka pitää saada kuntoon. Ne ovat kuitenkin yksityisasioita, eikä minulla ole tarvetta puhua niistä nyt enempää, Mäkäräinen kertoi.

Group240319ManzNFKaisa Mäkäräinen (kuvassa ylimpänä) oli mukana kärkiryhmässä vielä ennen toista ammuntaa. Kuva: NordicFocus

Jatko on vielä auki

Maailmanmestari, moninkertainen arvokisamitalisti ja maailmancupin kokonaiskilpailun kolminkertainen voittaja vakuutti, että jatkopäätös on aidosti vielä tekemättä.

– En pysty nyt sitä sanomaan. Fiilikset ovat vaihdelleet, ja asiaa pitää mietti porukalla, koska ei tätä yksin pysty tekemään, Mäkäräinen vahvisti.

Kehityskeskusteluissa päävalmentaja Jonne Kähkösen kanssa puhutaan ainakin maajoukkueryhmän koosta. Suomella on sekä miesten että naisten valmennusryhmissä toistakymmentä maajoukkueurheilijaa, MM-kisoissa juhlineella Italialla kaksi naista ja kaksi miestä.

– Resurssit eivät riitä. Pitää uskaltaa satsata, Mäkäräinen arvioi valmennusryhmien kokoa.

STT–PASI REIN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri