motion banneri

Sundby voitti 415 vastustajaa Norjassa vapaan kympillä – Johaug naisten vitosen mestari

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Norjan kansalliset mestaruuskilpailut ovat käynnissä Lygnassa. Perjantaina kilpailtiin naisten viidellä kilometrillä ja miesten 10 kilometrillä erittäin lämpimässä ja hitaassa kelissä. Hiihtotapa oli vapaa.

Yllätyksiä kilpailussa ei nähty, kun naisten nopein oli Therese Johaug. Tosin ylivoimaa ei nähty, sillä hän kukisti Ingvild Flugstad Östbergin vain vajaalla neljällä sekunnilla.
Astrid Jacobsen hiihti pronssille 16 sekuntia hitaampana.

Miesten kilpailu kesti yli kaksi tuntia, kun 416 miestä lähetettiin matkaan 15 sekunnin lähtövälillä. Tästä joukosta Martin Johnsrud Sundby oli vahvin. Voitto irtosi 17 sekunnin erolla Seefeldissä 50 kilometrin maailmanmestariksi hiihtäneeseen Hans Christer Holundiin. Didrik Tönsethin pronssi irtosi vajaa puoli minuuttia Sundbyn takana.

JohaugTherese24032019NFTherse Johaug. Kuva: NordicFocus

Östbergin ja Iversenin joukkueet parisprintin parhaita

Torstain perinteisen parisprinteissä kilpailijoilla oli suuria ongelmia pitovoitelun kanssa. Naisten kilpailun voitti kaksikko Tuva Bakkemo ja Ingvild Flugstad Östberg. Miesten kilpailussa Emil Iversen kukisti loppusuoralla Fredrik Risethin ja juhli kultaa Jörgen Ulvangin kanssa. Risethin aisaparina hiihti Didrik Tönseth. Perjantain mestarin Martin Johsrud Sundbyn mitalihaaveet kaatuivat parisprintissä joukkuekaveri Karstein Johaugin hyytymiseen viimeistä edellisellä osuudella.

Norjassa jatketaan mestaruusmitaleiden jakamista lauantaina kuninkuusmatkoilla kun miehet hiihtävät 50 kilometriä ja naiset 30 kilometriä. Hiihtotapa on perinteinen.

-Juho-Veikko Hytönen

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri