KU Motion Krista 550x90px

Roposen ura jatkuu - haaveilee parisprintin hiihtämisestä tyttärensä kanssa

Riitta-Liisa Roponen hiihto SM-kisojen lauantain kympillä kuudenneksi. Kuva: Touho Häkkinen

Riitta-Liisa Roponen hiihto SM-kisojen lauantain kympillä kuudenneksi. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtomaajoukkueen konkari Riitta-Liisa Roponen päätti Seefeldin MM-kisoissa arvokisauransa, mutta hiihtämistä Roponen aikoo jatkaa myös ensi kaudella. Toukokuussa 41 vuotta täyttävä Roponen vahvisti jatkamisensa sunnuntaina Äänekosken SM-hiihdoissa.

– Fakta on se, että hiihtoa en lopeta. Harjoittelen täysillä ja tähtään niihin kisoihin, jotka kalenteriini on merkitty, Roponen kertoi ja vakuutti, ettei tingi harjoittelusta.

– Tämä on ollut 20 vuotta minun lempityöni. En voi sanoa, että olen nauttinut joka päivä, mutta varmaan on ollut viisi päivää, jolloin en ole nauttinut. Teen omat asiani niin hyvin kuin osaan.

Ensi kauden kisakalenteri vahvistuu vasta keväällä, mutta Roponen mielii mukaan maailmancupin joihinkin vapaan hiihtotavan kisoihin. Lisäksi hän tähyää vapaalla hiihtotavalla kisattaviin pitkän matkan hiihtoihin.

– MM-kisoissa olin 22:s, vaikka kaikki ei mennyt nappiin ja oli huono päivä. On aika hienoa olla maailmassa noin kahdeskymmenes, Roponen viittasi Seefeldiin, jossa koki antaneensa tasoitusta suksillaan.

Mallia Espoon kaksikosta

Roposen hiihtouraa siivittää myös se, että 15-vuotias tytär Ida panostaa vahvasti hiihtämiseen. Hiljattain äiti ja tytär kävivät hiihtämässä sarjavoitot Kuivasjärven Auran piirikunnallisista kisoista, ja mahdollista on, että heidät nähdään joskus yhdessä SM-hiihtojen pariviestissä.

– On ihanaa katsoa Sirkkaa ja Rebeccaa täällä, kuinka he nauttivat, Roponen viittasi Espoon Hiihtoseuran väreissä hiihtävään Ehrnroothin äiti- ja tytär-pariin, joka kilpaili perjantainakin Äänekosken parikisassa. Sirkka Ehrnrooth on 62-vuotias ja nuorten MM-joukkueeseen Lahdessa kuulunut Rebecca Ehrnrooth 19-vuotias.

Maajoukkueessa Roponen antaa kuitenkin tilaa nuoremmille lupauksille. Roponen nimesi Anita Korvan ja Miska Poikkimäen, jotka ovat olleet 20-vuotiaiden ikäluokassa Suomessa suvereeneja.

– He saavat varmasti paljon enemmän maajoukkueesta kuin minä. Jatkan haastajana, Roponen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri