KU Rollerski 550x90px

Hiihtokauden komeetta Jimmie Johnsson tavoittelee tosissaan Vasaloppetin voittoa

JimmieJohnsson oesth introSuurimmalle osalle tuntemattomaksi jäänyt 26-vuotias ruotsalainen on panostanut tämän kauden maratonhiihtoihin ja jälki on ollut vakuuttavaa.

 

JimmieJohnsson oesthJimmie Johnsson on ollut alkukauden suurin yllättäjä maratonhiihdoissa. Kuva: Magnus ÖsthJimmie Johnsson päätti viime keväänä panostaa pitkiin hiihtoihin, eikä päätös ole miestä kaduttanut. Tämä ei ole mikään ihme, sillä miehen huonoin sijoitus Ski Classics-sarjassa on ollut viides. Jizerskassa mies avasi kauden kakkossijalla, Marcia Longassa hän tuli maaliin viidentenä, König Ludwig Laufista kotiintuomisina oli neljäs sija ja kaksi viikkoa sitten Tartu Maratonilla Johnsson oli kolmas. Talven tulosten perusteella mies uhkuu itseluottamusta

- Ensimmäistä kertaa tunnen, että mahdollisuudet Vasaloppetin voittoon ovat täysin realistiset, hän kertoo

Johnssonin valmistautuminen Vasaloppettiin on ollut erittäin varovaista. Mies välttelee ruuhkaisia lounasravintoloita, desinfioi kätensä aina käteltyään jotakuta tehden täten kaikkensa, jotta viime hetken flunssalta vältyttäisiin.

Johnssonin ura ennen pitkiin matkoihin siirtymistä ei ollut ruusuilla tanssimista. Mies taisteli pitkään maajoukkueen porteilla, mutta lopulta hän pääsi vain kerran hiihtämään maailmancupia Otepäälle. Ruotsin maajoukkueen johdolle Johnssonilla ei ole mitään lämpimiä terveisiä.

- Heidän kiinnostuksensa minua kohtaan on ollut täysin nolla. Koskaan ei ole tullut edes yhtä puhelua, jossa olisi edes kerrottu, että olen lähellä maajoukkuepaikkaa.

Paikka Otepään maailmancupiin kaksi vuotta sitten tuli ehkäpä hänen oman puhelinsoittonsa kautta. Valintojen jälkeen Johnsson soitti maajoukkueen päävalmentajalle ja kysyi, ovatko he nähneet Jonssonin tuloksia.

-Valmentaja vastasi, että olet tehnyt hyviä tuloksia, mutta blaa blaa blaa, kertaa Jonsson puhelua.

Hieman myöhemmin Johan Olsson sairastui ja yhtäkkiä Johnsson olikin maajoukkueessa. Debyytti jäi kuitenkin ainakin toistaiseksi myös viimeiseksi. Eniten hän on harmissaan saamastaan kohtelusta.

- En sano, että olisin maailmancup-tason hiihtäjä, mutta olisi ollut todella mukavaa saada edes jonkinlainen mahdollisuus yrittää, hän kertoo Sweski-sivustolla.

Menestys tulevassa Vasaloppetissa tulee myös olemaan hyvä kuittaus järjestäjäseura IFK Moralle, joka ei huolinut nuorta Johnssonia valmennusryhmiinsä muutamia vuosia sitten.

Nyt Johnsson on kuitenkin saanut vauhdin kohdilleen ja sunnuntaina nähdään miten Team Expiritin Jonhsson pärjää legendaarisella 90 kilometrillä Sälenistä Moraan.

Sweski.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri