motion banneri

Niskanen mukaan Lapponia-hiihtoon

Kerttu Niskanen nähdään Lapponia-hiihdossa. Kuva: Touho Häkkinen

Kerttu Niskanen nähdään Lapponia-hiihdossa. Kuva: Touho Häkkinen

Lapponia-hiihto vie ensi viikolla jo 42:nnen kerran hiihdon ystäviä nauttimaan upeista Tunturi-Lapin maisemista. Hiihtopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai.

Lapponia-hiihdossa jokaiselle on sopiva matkansa, sillä tarjolla on sekä pitkät että puolimatkat. Lisäksi voi valita, hiihtääkö kaikki kolme päivää vai yhden tai kaksi. Pitkien matkojen osalta ensimmäisen hiihtopäivän matka on 60 kilometriä Olokselta Keimiötunturin kautta Olokselle, toisen hiihtopäivän 50 kilometriä Vuontisjärveltä Pallaksen kautta Olokselle ja kolmannen hiihtopäivän 80 kilometriä Hetan Ounasjärveltä Pallaksen kautta Olokselle.

Puolimatkoilla ensimmäinen hiihtopäivä on 30 kilometrin mittainen Olokselta Jeriksen kautta takaisin Olokselle, toinen hiihtopäivä 25 kilometrin mittainen Pallakselta Olokselle ja kolmas hiihtopäivä 40 kilometrin mittainen Kerässiepistä Pallaksen kautta Olokselle. Keskuspaikkana on Olos, mutta tällä kertaa Ylläksellä majoittuville kokeillaan bussikuljetusta pientä korvausta vastaan.

Monelle Lapponia-hiihto on perinne, jonne tullaan tutulla porukalla tapaamaan tuttuja ja huipentamaan hiihtokautta. Mukaan on tulossa jo yli 400 hiihtäjää 12 maasta, ja mukaan ehtii hyvin vielä. Suomen lisäksi edustettuna ovat Australia, Saksa, Ranska, Unkari, Japani, Alankomaat, Puola, Venäjä, Ruotsi, Sveitsi ja Itävalta. Puolimatkoilla nuorimmat osallistujat ovat vuonna 2007 syntyneitä. Osallistujien ikäjakauman toisessa päässä ovat kaksi 75-vuotiasta miestä.

– Talvi on ollut hieman poikkeuksellinen, mutta puitteet Lapponia-hiihdolle on saatu hyvään kuntoon. Sääennuste lupaa todella upeita kelejä kilpailun ajaksi, joten siltäkin osin kaikki on kunnossa. Olen erittäin iloinen, että tapahtumamme on löytänyt paikan niin monen hiihtoa harrastavan sydämessä ja vuosittain saamme mukaan uusia hiihtäjiä monesta eri maasta, kilpailun johtaja Juha Niemelä sanoo järjestäjien tiedotteessa.

Viime vuonna Lapponia-hiihdon voittaneet Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen ovat kumpikin jälleen tulossa mukaan. He vetävät myös hiihtokoulua yhdessä Anssi Pentsisen kanssa.

– Lapponia oli mukava kokemus viime kerralla ja on jälleen mukava tulla nautiskelemaan keväisestä Lapista, Niskanen sanoo.

Lasten Lapponia hiihdetään tällä kertaa maanantaina, jolloin 3,5 kilometrin matkalle lähdetään kello 16. Sarjoja on alle 8-vuotiaista 14-vuotiaisiin.

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri