motion banneri

Pärmäkoski hallitsi loppuun asti, pääsee koiran lenkkikaveriksi

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski suunnitteli sunnuntaina viettävänsä seuraavat kaksi viikkoa Carla-koiransa seurana kotimaisemissa. Pärmäkoski pääsee lomalle kotimaan latujen ylivoimaisena hallitsijana, sillä Ylitorniolta heltisi kauden neljäs henkilökohtainen Suomen mestaruus.

Ainiovaaran vaativilla laduilla Pärmäkoski aloitti vahvasti ja uskalsi hillitä kaasua 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun lopussa. Hopealle hiihtänyt Laura Mononen jäi silti lähes puolitoista minuuttia.

– Olisihan se kiva, jos olisi sekuntikamppailu ja joutuisi ahdistamaan itseään, Pärmäkoski sanoi STT:lle.

PärmäkoskiSMTouhoKuva: Touho Häkkinen

Pärmäkosken, 28, kausi oli tasainen, mutta huippukohdat puuttuivat. Hän oli kuitenkin tyytyväinen, että onnistui kummallakin hiihtotavalla.

Pärmäkoski arvioi, että muut suomalaiset ovat ensi kaudella kovempia, jos välttävät kesäharjoittelun virheet. Etenkin Ylitornion pronssinaisen Kerttu Niskasen kausi meni pilalle joulukuussa pitkälle levolle vieneen ylirasitustilan tekia. Niskanen voitti silti helmikuussa maailmancupin kilpailun Italian Cognessa.

– Pystyin näyttämään itselleni, että pääsin ylös siitä ylikunnosta. Selviytymistarina, Niskanen kertasi.

Niskanen oli Ylitorniolla tyytyväinen, että tasainen hiihto riitti mitaliin. Hän hävisi Monoselle parikymmentä sekuntia ja suunnitteli kisaavansa alkavan viikon Lapponia-hiihdoissa irtokarkkipussi taskussa retkeillen.

SM-hopeastaan ilahtunut Mononen puntaroi keväällä, jatkuuko ura.

– Olisi ihan mukava saavuttaa vielä jotain, mitä ei ole saavuttanut, Mononen linjasi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri