motion banneri

KristaCup keräsi yli 300 juniorihiihtäjää 53 hiihtoseurasta

Krista Pärmäkoksen nimikkocup keräsi hienon määrän junioreita. Kuva: Aapo Laiho

Krista Pärmäkoksen nimikkocup keräsi hienon määrän junioreita. Kuva: Aapo Laiho

Pärmäkoski palkitsee KristaCupin parhaat ja haastaa kaikki maastojuoksuissa.

Krista Pärmäkosken mukaan nimetyn hiihtojunioreille tarkoitetun kilpailusarjan palkintojenjako järjestetään tänä keväänä Lempäälän Hakkarissa torstaina 2. toukokuuta. Palkintojenjako järjestetään Lempäälän Kisa yleisurheilun maastojuoksukilpailuiden yhteydessä. Maastojuoksut alkavat kello 18:00 ja KristaCup-palkintojenjako alkaa noin klo 19:30. Krista jakaa palkinnot KristaCup-palkittaville. Tuotepalkinnot lahjoittaa tänäkin vuonna pääosin Kristan henkilökohtaiset yhteistyökumppanit.

Myös Pärmäkoski osallistuu maastojuoksuun

Krista haluaa innostaa kaikki nuoret hiihtäjät osallistumaan kilpailuihin, joten hän osallistuu itsekin maastojuoksuun! Matkat vaihtelevat sarjasta riippuen välillä 500m - 3km ja osallistuminen on nuorille maksuton.

– Hiihtoharjoitteluun sopii hyvin juoksukilpailut ja rohkaisen nuoria osallistumaan myös kesälajien kilpailuihin. Kilpailin ahkerasti nuorena monessa lajissa ja kilpailemista ei kannata pelätä. Maastojuoksu ja suunnistus ovat hyviä kesälajeja kehittämään kestävyysominaisuuksia, kuvaa kautensa viime viikonloppuun päättänyt Pärmäkoski.

KristaCup 2018-2019 keräsi hyvin nuoria samoihin kilpailuihin

KristaCup keräsi kuluneella kaudella hienosti osanottajia. Tässä hieman yhteenvetoa:

• 313 eri hiihtäjää hiihti ainakin yhden kilpailun maaliin
• 140 eri hiihtäjää hiihti vähintään 3 kilpailua
• 800 hyväksyttyä kilpailusuoritusta
• 53 hiihtoseuraa oli edustettuna
• 27 - Suurin ja menestynein seura oli Ylöjärven Ryhti peräti 27 urheilijallaan

KristaCupin suurimmat seurat olivat Ylöjärven Ryhdin 27 urheilijan jälkeen 26 nuorta kilpailuihin tuoneet Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Lempäälän Kisa. Kangasalan kisan edustajia kilpailussa nähtiin 18 ja Tampereen Pyrinnön punavalkoisia 17. Kokonaistulokset löytyvät Hämeen Hiihdon kotisivuilta.  

Mikä on KristaCup?
Hämeen Hiihto ry:n nuorisocup jatkui toista vuotta peräkkäin nimellä ”KristaCup”. Cup on kaikille 7-16v. sarjoissa hiihtäville junioreille tarkoitettu KUUDEN kilpailun kokonaisuus, joista osallistumalla vähintään kolmeen osakilpailuun urheilija on mukana kokonaiscupin pistelaskussa. Neljän parhaan kilpailun yhteispisteet lasketaan kokonaistuloksiin. KristaCupin osakilpailut myönnetään olemassa oleville kilpailuille, joiden järjestäjät hakevat cupin osakilpailustatusta. Näin ollen kilpailukalenteriin ei tule lisää kilpailuja, vaan KristaCupin on tarkoitus koota tehokkaammin Hämeen ja lähialueiden hiihtonuoret yhteen luomaan kovatasoisempia kilpailuja. Cupin osakilpailuiksi valitaan monipuolisesti kilpailutyyjejä ja –matkoja perinteisen hiihtotavan sprinteistä pitkän matkan vapaan hiihtotavan kilpailuihin.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri