KU Rollerski 550x90px

Maastohiihdon olympiavoittaja ja seitsenkertainen arvokisamitalisti lopettaa – motivaatio loppui

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Venäläishiihtäjä Nikita Krjukov pistää kilpasukset ullakolle. Hän kertoi asiasta omalla Instagram-tilillään sekä pitämässään lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Lopettamisen syyksi 33-vuotias hiihtäjä kertoi motivaation, joka on ammattimaisen hiihtopanostuksen suhteen loppunut.

Krjukov on maastohiihdon olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari. Olympiavoitto irtosi Vancouverin sprintistä, jossa hän kukisti muun muassa hopeamitalisti Aleksandr Panžinskin ja pronssille hiihtäneen Petter Northugin. Sotshin olympialaisten ikimuistoisessa parisprintissä hän oli Maxim Vylegzhaninin kanssa hopealla Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen takana.

MM-kultaa Krjukov juhli Falunin parisprintissä ja sprintissä. Lahden MM-kisojen parisprintissä kulta irtosi Sergei Ustjugovin kanssa sen jälkeen, kun viimeisen osuuden kärjessä Emil Iversen keilasi Iivo Niskasen nurin. Yhteensä arvokisamitaleita Krjukovilla on seitsemän. Maailmancupissa Krjukov voitti kuusi osakilpailua ja oli palkinnoilla yhteensä 19 kertaa.

Kriukov26217ModicaNFNikita Krjukov voitti Lahden MM-parisprintin Sergei Ustjugovin kanssa. Kuva: NordicFocus

Krjukovin ura oli katkolla jo pari vuotta sitten Venäjän dopingskandaalissa. Hän sai elinikäisen kilpailukiellon ja tuomittiin menettämään Sotshin parisprintin mitalinsa, mutta venäläisen valitus meni läpi ja hän sai pitää kilpailulisenssinsä sekä olympiamitalin. Krjukov on yksi harvoja venäläishiihtäjiä, jotka ovat avoimesti myöntäneet, että venäläisessä hiihdossa on ollut ongelmia dopingin kanssa.

Viime vuosina Krjukov ei ole ollut enää entisenlaisessa vedossa. Hänen edellinen tulos maailmancupista on puolentoista vuoden takaa Lillehammerista, jolloin sprintissä vauhti ei riittänyt karsintaa pidemmälle. Kuluvalla kaudella Krjukov kiersi lähinnä kotimaan kisoja ja Skandinavia Cupia vastaavaa Eastern Europe Cupia.

Kahden lapsen isä kertoi keskittyvänsä jatkossa perhe-elämään ja paljasti käynnistävänsä lähiaikoina hiihtokoulun, johon hän palkkaa henkilökohtaisesti valmentajia.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri