KU Motion Krista 550x90px

Andreas Nygaard uusi Ylläs-Levin voittonsa - Viktor Mäenpää parhaana suomalaisena 21:s

Andreas Nygaard voitti Ylläs-Levin myös viime vuonna. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Andreas Nygaard voitti Ylläs-Levin myös viime vuonna. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Team Ragde Eiendomin Andreas Nygaard oli miesten kilpailun vahvin Visma Ski Classicsin finaalissa Ylläs-Levi hiihdossa lauantaina.

70 kilometrin kilpailussa oli ratkaisun makua ilmassa jo noin 20 kilometrin hiihdon jälkeen, kun Team BN Bankin Morten Eide Pedersen pisti kaasun pohjaan Kukastunturin mäkikirin voittamisen jälkeen. Yhden miehen irtiotto kesti lähes 30 kilometriä, ennen kuin iso pääjoukko ajoi lopulta karkulaisen kiinni.

Seuraavat parikymmentä kilometriä edettiin jälleen sopuisasti, ennen kuin Nygaard karkasi muilta reilut kymmenen kilometriä ennen maalia. Voitto irtosi lopulta 34 sekunnilla ennen loppukirissä parasta vauhtia pitänyttä Öystein Petterseniä. Kolmas oli Öyvind Moen Fjeld. Nygaard voitti myös Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailun.

Viktor Mäenpää oli kilpailun parhaana suomalaisena 21:s reilut kolme ja puoli minuuttia kärjestä. Heikki Korpela oli 26:s ja Niko Koskela 29:s.

Pääjoukossa nähtiin kilpailun aikana myös yllättäviä putoamisia, muun muassa energiavajeesta kärsinyt Petter Eliassen ja Iivo Niskanen tipahtivat muiden kyydistä. Eliassen oli lopputuloksissa 31:s ja Niskanen 40:s. 

Ari Luusua jätti kilpailun väliin sairastumisen vuoksi.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri