KU Motion Krista 550x90px

Ski Classics -legenda vaihtaa kovimman kilpakumppaninsa talliin

Petter Eliassen voitti Marcialongan tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Petter Eliassen voitti Marcialongan tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classicsin miesten kokonaiskilpailussa päättyneellä kaudella toiseksi hiihtänyt Petter Eliassen vaihtaa BN Bank-tallista sen kovimpaan kilpailijaan.

Ensi talvena Eliassen edustaa Team Ragde Eiendomia.

- Petter on vienyt pitkän matkan hiihdon aivan uudelle tasolle ja siksi olemme erittäin innostuneita tekemään töitä hänen kanssaan tulevina vuosina, toteaa tallipäällikkö Jörgen Aukland tallin tiedotteessa.

Eliassen on tyytyväinen uuteen työnantajaansa.

- On jännittävää päästä samaan tiimiin Andreas Nygaardin kanssa. Hän on ollut kovin kilpakumppani viime vuosina, Eliassen totesi.

Eliassen on edustanut Norjaa hiihdon MM-kilpailuissa vuosina 2011 ja 2013. Hän vaihtoi maailmancup-laduilta pitkän matkan hiihtoon vuonna 2014 ja on voittanut miesten kokonaiskilpailun kaksi kertaa. Hän ehti jo lopettaa uransa kaksi vuotta sitten, mutta teki viime kaudella paluun.

Eliassen on yksi niitä harvoja hiihtäjiä, jotka ovat kyenneet voittamaan kaikki suuret massahiihdot Marcialongan, Birkebeinerrennetin ja Vasaloppetin. Viime talvena hän oli suvereeni Marcialongassa ja voitti myös Birkebeinerrennetin.

Team Ragde Eiendom oli Ski Classicsin joukkuekilpailussa toinen Team Kotengin takana. Talli hallitsi edellisinä vuosina miesten Ski Classicsia. Aiemmin talli tunnettiin nimellä Team Santander.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri