KU Motion Krista 550x90px

Ebba Andersson ottaa seuraavan askeleen urallaan: muuttaa pois kotoa

Kuva: Modica/NordicFocus

Kuva: Modica/NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Ebba Andersson muuttaa vanhempiensa luota Sollefteåsta Östersundiin. Syyksi hän ilmoittaa halun kehittyä hiihtäjänä.

Asiasta kirjoittavat Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja Östersunds Posten.

Anderssonin lisäksi saman katon alta Östersundiin muuttaa velipoika Fredrikin. Östersundissa ruotsalaisista maastohiihtäjistä kortteeriaan pitävät muun muassa Stina Nilsson ja Ida Ingemarsdotter.

- Tunnen olevani valmis muuttamaan pois kotoa. Östersund on hieno kaupunki hienoine harjoitusmahdollisuuksineen, Andersson perustelee SVT:n mukaan ÖP-lehdessä.

Hänen mukaansa syitä muuttoon löytyy sekä halusta kehittyä urheilijana että käytännön elämän helpottamisesta.

- Se (asuminen Östersundissa) on myös käytännöllisempää silloin, kun pitää matkustaa. Lisäksi minulla on paljon kavereita siellä. Turvallisuutta tuo Fredrik, kun hänkin muuttaa sinne, vaikka emme yhdessä aiokaan asua, Andersson kertoo.

SVT:n haastattelema sisarusten isä Per-Ola Andersson kertoo, että lapset ovat nyt siinä iässä, että he pärjäävät omillaan. Lisäksi harjoitusolosuhteet uudessa kotikaupungissa ovat paremmat. Östersundissa säilötään lunta ja se levitetään aikaisin laduksi, joten harjoitteluolosuhteet paranevat. Kaupungissa on myös tarjolla enemmän apua mahdollisissa loukkaantumistilanteissa.

- Tämä tulee varmasti antamaan nostetta uralla ja se tässä on tarkoituskin, isä perustelee.

- Ja eihän sieltä ole kuin 160 kilometriä Sollefteåån, joten se on ihan meidän lähellämme, hän jatkaa.

Ebba Andersson on kolminkertainen viestin arvokisamitalisti. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli kaudella 2018/2019 seitsemäs.

Ebba Anderssonin veli Fredrik kuului päättyneellä kaudella Ruotsin maajoukkueen kehitysryhmään. Lahden nuorten MM-kisoissa hän oli 23-vuotiaiden 30 kilometrillä 12:s. Samalla matkalla hän otti Ruotsin kansallisissa mestaruuskilpailuissa pronssia. Holmenkollenin 50 kilometrillä hän oli juuri Markus Vuorelan edellä 34:s.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri