CHXL 550x90px webbanneri

Krista Pärmäkoski siirtyy maajoukkueen ulkopuolelle - "Pitää uskaltaa tehdä rohkeita muutoksia harjoitteluun"

Kuva: Laiho/Snowframes

Kuva: Laiho/Snowframes

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski ei ole mukana Suomen maajoukkueryhmässä kaudella 2019/2020.

Hiihtäjä ilmoitti asiasta tiedotteessa. Pärmäkoski perustelee asiaa kehittymisellä. Kehitysaskeleiden varmistamiseksi Pärmäkoski on yhdessä valmentajakaksikkonsa Matti Haaviston ja Tommi Pärmäkosken kanssa päätynyt rakentamaan alkava harjoituskausi omien leirien varaan.

- Näin pitkän maajoukkueuran jälkeen pitää uskaltaa tehdä rohkeita muutoksia harjoitteluun. Siihen tulee tällä kaudella hyvä sauma, kun tulevana talvena ei ole arvokilpailuja. Muutos on aina iso riski, mutta riskejä pitää uskaltaa ottaa. Uskon, että pystyn vielä löytämään tämän myötä uusia kehityskohteita, kommentoi Krista Pärmäkoski tiedotteessa.

Pärmäkosken valmentajana jatkaa Matti Haavisto ja Tommi Pärmäkosken vastuualueena on edelleen voima- ja nopeusharjoittelu. Harjoitussparrausta on tarkoitus hakea ulkomailta muiden maiden tähtihiihtäjistä:

- Se, että suomalainen urheilija tai valmentaja lähtee hakemaan uusia ideoita harjoitteluun muiden maiden maajoukkueista, on myös mahdollisuus koko Suomen maajoukkueelle. Pitää uskaltaa etsiä uusia harjoitusärsykkeitä muualta ja tuoda sitten tieto mukana takaisin tänne Suomeen, kertoo Haavisto.

ParmakoskiKristaSM10VapaaTouhoKuva: Touho Häkkinen

Muun muassa Charlotte Kalla on hyödyntänyt vastaavanlaista sapluunaa ulkomaisista hiihtäjistä. Pärmäkosken tavoite on palata maajoukkuetoimintaan kansainvälisen kilpailukauden alkaessa marraskuussa 2019.

- Tällaista muutosta on mietitty Matin (Haavisto) kanssa jo pidemmän aikaa. Leirisuunnitelmat etenevät ja suunnitelmissa on edelleen hyödyntää Keski-Euroopan olosuhteita ja siellä tehtävää korkeanpaikanharjoittelua. Olen saanut niistä aiemmin hyvän vasteen ja nyt niitä voi rytmittää vieläkin tarkemmin. Leiripaikat valitaan siten, että päästäisiin yksittäisiin harjoituksiin muiden maiden huippujen kanssa, kertoo Pärmäkoski.

Hiihtoliiton on määrä julkaista maajoukkueen kokoonpanot tänään maanantaina.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri