KU Rollerski 550x90px

Valmennusryhmät jäävät taka-alalle - hiihtomaajoukkue haluaa nousuun yhteisharjoittelua lisäämällä

Johanna Matintalo on mukana maajoukkueessa. Kuva: NordicFocus

Johanna Matintalo on mukana maajoukkueessa. Kuva: NordicFocus

Tavoitteena nuorten nostaminen hiihtomaailman kärkeen.

Hiihtoliitto nimesi 24 urheilijaa aikuisten maajoukkueeseen.

Valmennustiimin uudelleen organisoinnin ja tuoreiden valmennuksen painopisteiden mukaisesti viime kauden ryhmäjaot poistuvat ja A-maajoukkueen sekä haastajaryhmän urheilijat harjoittelevat pääosin yhdessä isolla joukkueella.

- Ryhmämuutoksen taustalla on saada ensinnäkin nuoria lisää maajoukkueympäristöön sekä toteuttaa tasonnosto laajemmin. Vanhan haastajaryhmän harjoitteluolosuhteita oli tarpeen parantaa ja saada heille yhteisharjoittelun kautta vertailupohjaa kansainväliseen tasoon. Ja tottakai ryhmäharjoittelun tehostaminen ja kovien tehoharjoitusten tekeminen on isolla porukalla helpompaa, kertoo maajoukkueen johtajana toimiva Matti Haavisto liiton tiedotteessa.

Vaikka ryhmien toiminta on pääosin sulautettu yhteen, saavat A-statuksen urheilijat joitakin etuja suhteessa muuhun ryhmään. Tähän kuuluvat tarpeelliseksi katsotut leiripäivät muun muassa korkealla sekä osa tukipalveluista. Joukkueessa harjoittelee 24 urheilijaa, joista 11 on naisia ja 13 miehiä. A-statuksen urheilijoita on yhteensä 11, joista kuusi naisia ja viisi miestä. Maajoukkueen urheilijat sitoutuvat maajoukkueeseen allekirjoittamalla urheilijasopimuksen.

Krista Pärmäkoski ei kuulu harjoituskaudella maajoukkueen harjoitusryhmään, vaan on valmentaja Matti Haaviston kanssa tekemänsä päätöksen mukaisesti päättänyt harjoitella itsenäisesti alkavan kesä- ja syyskauden.

Pärmäkosken tavoitteena on palata edustustehtäviin kansainväliselle kisakaudelle marraskuussa 2019. Harjoittelujaksonsa aikana Pärmäkoski ei saa tukea maastohiihdon maajoukkueen budjetista.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri