KU Motion Krista 550x90px

Vuoden 2025 MM-hiihtojen hakuaika päättyi – vain yksi hakija

Maisema Trondheimiin. Kuva: Laiho/NordicFocus

Maisema Trondheimiin. Kuva: Laiho/NordicFocus

Hakuaika vuoden 2025 alppihiihdon ja pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen järjestämiseksi päättyi 1. toukokuuta. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on saanut yhden hakemuksen pohjoismaisten hiihtolajien hakijaksi.

Tämä ehdokas on Norjan Trondheim ja asiasta tiedottaa Norjan hiihtoliitto. Alppihiihdon MM-kisojen hakijoita oli kolme.

Hakuprosessi etenee siten, että hakijoilta vaaditaan täydennetty hakemus syyskuun alkuun mennessä. Kisaisäntä valitaan vuoden kuluttua FIS-kongressissa Thaimaassa, mutta käytännössä Trondheim on saamassa kisat.

- Tämä on todiste siitä, että kansainvälinen hiihtoperhe on yksimielinen siitä, että Trondheim järjestää kisat, toteaa Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste tiedotteessa.

- (Kisaisännyyden) jako tehdään vasta vuoden kuluttua ensi vuoden kongressissa, mutta voimme jo nyt iloita todellisesta trondheimiläisestä kansanjuhlasta vuonna 2025, hän jatkoi.

Vuoden 2021 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat järjestetään Oberstdorfissa Saksassa. Vuonna 2023 järjestäjä on Planica Sloveniassa. Viimeksi Norjassa on järjestetty hiihdon MM-kisat vuonna 2011, kun kisat vietiin läpi Oslon Holmenkollenilla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri