KU Motion Krista 550x90px

Olympiavoitto ja kahdeksan arvokisamitalia kaapissa - Ruotsalainen maastohiihdon kestomenestyjä lopettaa uransa

Ida Ingemarsdotter. Kuva: NordicFocus

Ida Ingemarsdotter. Kuva: NordicFocus

Tappajafiilistä ei löytynyt enää tulevaan kauteen.

Ida Ingemarsdotter päättää 15 vuotta kestäneen uransa maajoukkuehiihtäjänä. Asiasta kertoo Ruotsin hiihtoliitto.

Ingemarsdotter kilpaili ensimmäisen kerran maailmancupissa vuonna 2004 ja viimeinen startti oli maaliskuussa Quebecissä. Näiden starttien väliin on mahtunut paljon menestystä.

Päättyneellä kaudella hän oli maailmancupin kokonaiskilpailussa kuudes ja palkinnoilla neljä kertaa. Enää ei löytynyt vaihdetta jatkaa kohti uutta kautta.

- Tämän kauden päätteeksi tunsin itseni väsyneeksi ja uupuneeksi. Aloin miettiä, miten lähtisin jatkamaan urheilupanostustani, mutta todellista tappajafiilistä ei löytynyt, mitä vaadittaisiin korkeimmalla tasolla kilpailemiseen, Ingemarsdotter perusteli tiedotteessa.

Ingemarsdotterilla on olympiavoitto Sotshin viestistä ja pronssi samojen kisojen parisprintistä yhdessä Stina Nilssonin kanssa. MM-tasolla Ingemarsdotter on voittanut kuusi mitalia. Maailmanmestaruus tuli Oslossa parisprintistä ja viisi hopeaa on pujotettu kaulaan sprintissä, parisprintissä ja viestissä.

SwedenRelay150214FelgNFViestin olympiavoitto 2014 oli Ida Ingemarsdotterin (oik.) urheilu-uran suurin päivä. Kuva: NordicFocus

Maailmancupissa Ingemarsdotter nousi palkintopallille 20 kertaa. Kaksi kertaa hän on onnistunut voittamaan maailmancupin sprinttiosakilpailun ja sitäkin useammin parisprintin.

- Ehdottomasti suurin päivä urheilijana oli, kun otin olympiakultaa viestissä 2014 yhdessä Anna Haagin, Charlotte Kallan ja Emma Wikénin kanssa. Kaikki tuntui sujuvan meidän suuntaamme unelmajoukkueessa, jossa itkettiin ja naurettiin. Tunne oli erikoinen, kun olimme tehneet jotain sellaista, missä kukaan ei uskonut meidän onnistuvan, Ingemarsdotter kuvailee.

Ingemarsdotter ei ole koskaan urallaan noussut Charlotte Kallan tai Stina Nilssonin kaltaiseksi supertähdeksi, mutta hän ollut ollut erittäin tasainen. Hieman mutkia oikoen Ingemarsdotter on pysynyt maailman 15 parhaan naishiihtäjän joukossa koko kuluvan vuosikymmenen ajan. Tämä koskee erityisesti sprinttiä. Viimeisen viiden vuoden aikana Ingemarsdotter on hiihtänyt kymmeniä maailmancupin sprinttejä ja jäänyt erähiihtojen ulkopuolelle vain joulukuussa 2016 Davosissa ja keväällä 2014 Drammenissa.

Tällä hetkellä hiihtäjä on Lontoossa lomalla, eikä tiedä mitä seuraavaksi tekee. Tyhjä kalenteri ei häntä huoleta ja Ingemarsdotter huomautti, että aina on mahdollisuus tehdä comeback.

- Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri