KU Rollerski 550x90px

Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaosto satsaa tapahtumatuottojaan nuorten valmennukseen

Hopeasomman loppukilpailussa 14-vuotiaiden poikien sarjassa seitsemänneksi hiihtänyt viestijoukkue Oliver Suhonen, Juho Koskinen ja Leevi Passila. Kuva: Henna Tanhuanpää

Hopeasomman loppukilpailussa 14-vuotiaiden poikien sarjassa seitsemänneksi hiihtänyt viestijoukkue Oliver Suhonen, Juho Koskinen ja Leevi Passila. Kuva: Henna Tanhuanpää

Jukolan viesti kesällä 2018 sekä Hopeasomman loppukilpailut talvella 2019 ovat antaneet Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaostolle mahdollisuuden kehittää perustoimintaansa entistä paremmaksi.

Myös seuran urheilijoiden menestys Hopeasomman loppukilpailuissa on ollut innostajana nuorten toiminnan kehittämiseksi.

Hollolan Urheilijat -46 hiihtojaosto on jo vuosikymmeniä järjestänyt hyvää toimintaa erityisesti hiihtokoululaisille sekä hopeasompaikäisille. Tästä osoituksena on nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin valitut sekä aikuisten maajoukkueisiin nousseet useat seuran urheilijat. Hiihtokoulun ja hopeasompaikäisten toiminnan väliin käynnistettiin vuosi sitten ryhmä, minisompa, 10 – 12 -sarjoissa kilpahiihtoa harrastaville. Viime vuonna ryhmän harjoituksia oli 1-2 kertaa viikossa ja lisäksi ryhmälle järjestettiin viikonloppuleirejä Hollolassa.

Hopeasompa -ryhmän harjoittelu on suunnattu 13 – 16 -sarjoissa kilpaa hiihtäville nuorille ja hiihtokoulu on 5 – 11 -vuotiaille suunnattu hiihdon harrastustoiminta.Tulevalle kaudelle ohjattujen harjoitusten määrää lisätään kesäksi ja syksyksi mini- ja hopeasompalaisille kolmeen kertaan viikossa. Talvella ryhmät harjoittelevat ohjatusti kaksi kertaa viikossa.

- Hiihtojaoston tavoitteena on kehittää minisompa- ja hopeasomparyhmien yhteisharjoittelua, jotta saataisiin nuoret pysymään hiihdon parissa myös nuorten sarjoihin asti. Kilpahiihtäjien määrä on seurassa pienentynyt. Tavoitteena on tietenkin myös, että nuoret saavuttaisivat tuloksia, joihin ovat tyytyväisiä, sillä se motivoi jatkamaan, kertoo hiihtojaoston puheenjohtaja Heidi Passila tiedotteessa.

Hopeasompaikäisten ja minisomparyhmän harjoituksista vastaavat Marko Passila, Jarkko Latonummi, Matilda Suhonen ja Henna Tanhuanpää. Lisäksi ryhmissä toimii useampi apuvalmentaja. Ryhmien harjoituksellisia tavoitteita on kirkastettu ja harjoitusten tuntisuunnitelmia valmisteltu, jotta valmennus on innostavaa, kehittävää ja monipuolista hiihdon harjoittelusta kiinnostuneille nuorille. Lisäksi tärkeää on harjoittelussa ottaa huomioon nykypäivän hiihdon vaatimukset nopeuden, kestävyyden ja yhteisähtöjen osalta.

Tapahtumien onnistuminen mahdollistaa seuran tuen kilparyhmien toiminnalle

Tapahtumien onnistuminen näkyy erityisesti siinä, että seura pystyy tarjoamaan, nuorille kilpahiihtoa harrastaville, harjoitukset ja Hollolassa järjestettävät viikonloppuleirit ilmaiseksi.

- Seura pystyy tällä hetkellä tukemaan maksuttomilla harjoituksilla nuoria onnistuneiden tapahtumajärjestelyjen vuoksi. Jukolan viestin ja Hopeasomman loppukilpailun talkootyö on tuottanut sen verran resursseja seuralle, Passila kertoo.

Nuorten ryhmien toiminnan lisäksi hiihtojaoston tavoitteena on kehittää myös hiihtokoulun toimintaa ja järjestää jatkossakin eri tasoisia kilpailuja nuorille sekä talkoita rahoittamaan toimintaa.

-Tavoitteena on myös vahvistaa hiihtokoulutoimintaa niin, että yhä useampi innostuisi kokeilemaan ja harjoittelemaan hiihtoa. Järjestämme kilpailuja, jotta hiihtäjillämme on matala kynnys aloittaa kilpahiihto. Aiomme myös jatkossa tehdä talkoita, ettei rahalliset tekijät muodostu esteeksi harrastuksen aloittamiseen, päättää Passila.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri