KU Motion Krista 550x90px

Ski Classics -sarjaan uusi osakilpailu joulukuulle

Kuva: Frieder Blicke

Kuva: Frieder Blicke

Pitkän matkan hiihtosarja Visma Ski Classics julkistaa paraikaa kauden 2019/2020 kalenteriaan.

Sarja tarjoaa jälleen jotain uutta, kun upouusi La Venosta -tapahtuma toimii sarjan kolmantena osakilpailuna. La Venosta järjestetään joulukuun 14. päivä Italian Etelä-Tirolissa. Pro-tallien hiihtäjille matkana on 45 kilometriä ja kuntohiihtäjille on tarjolla 30 kilometrin matka.

- Olemme jo monen vuoden ajan etsineet sopivaa tapahtumaa laajentaaksemme tarjontaa joulukuussa, sarjan toimitusjohtaja David Nilsson perustelee tiedotteessa.

Kilpailu käydään yli 1700 metrin korkeudessa, mikä panee hiihtäjät puuskuttamaan. Tapahtuma käydään kolmessa vuorossa. Ensin hiihtävät eliittiryhmän naiset, sitten eliittiryhmän miehet ja lopuksi kuntohiihtäjät.

- Tämän myötä kaikki hiihtäjät pääsevät hiihtämään mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, ja 30 kilometriä joulukuussa korkealla on varmasti riittävä matka kuntohiihtäjille, onhan kyse alkutalvesta, Nilsson jatkaa.

Ennen La Venostaa käydään tuttu prologiviikonloppu Livignossa marras-joulukuun taitteessa.

Ski Classics -sarjassa käydään ensi kaudella yhteensä 12 osakilpailua eli saman verran kuin päättyneellä kaudella. Tämä tarkoittaa sitä, että jokin viime kaudella mukana olleista tapahtumista ei ole mukana ensi talvena.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri