motion banneri

Holmenkollenin 30 ja 50 kilometriä tulossa takaisin väliaikalähdölle

Kuva: Modica/NordicFocus

Kuva: Modica/NordicFocus

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kalenterikokous on paraikaa käynnissä Kroatian Dubrovnikissa. Kokouksesta on tihkunut tietoja sosiaaliseen mediaan ja tiedotusvälineille.

Muun muassa VG-lehti kirjoittaa, että kevättalven perinteinen Holmenkollenin viikonloppu muuttuu yhteislähdöstä väliaikalähdöksi. Muutos on tulossa voimaan vuodesta 2021 alkaen.

- Venäjä ehdotti, että yksi pitkä kilpailu olisi vuosittain väliaikalähdöllä. Norjassa odotimme, että joku muu maa ehdottaisi tätä. Norjalaishiihtäjät ovat toivoneet tätä jo pitkään, kertoo Norjaa kokouksessa edustava Åge Skinstad lehdelle.

Skinstad kertoo myös, että kisalatu Oslossa pitenee kahdeksasta kilometristä kymmeneen. Väliaikalähdöllä hiihtäjiä etenee ladulla jatkuvasti, joten reitin joka kolkassa tapahtuu koko ajan jotain.

Holmenkollenin 30 ja 50 kilometriä muuttuivat väliaikalähdöistä yhteislähdöiksi reilut kymmenen vuotta sitten. Venäläiset taitavat väliaikalähdön lisäksi myös yhteislähdön, sillä viime vuonna miesten 50 kilometriä päättyi itänaapurin nelosvoittoon.

Edellisen kerran väliaikalähtökilpailun Holmenkollenilla on voittanut Ruotsin Anders Södergren vuonna 2008. Kilpailu käytiin vapaalla hiihtotavalla. Vuotta aiemmin perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti Odd-Björn Hjelmeset.

Ensi talvena Holmenkollenilla hiihdetään vielä yhteislähdöllä.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri