KU Rollerski 550x90px

Tour de Skin loppunousu edetään ensi talvena yhteislähdöllä

Matti Heikkinen (vas.) ja Maurice Manificat Tour de Skin loppunousun päällä vuonna 2017. Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen (vas.) ja Maurice Manificat Tour de Skin loppunousun päällä vuonna 2017. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Skin päättävä kuuluisa loppunousu Alpe Cermis hiihdetään ensi kaudella yhteislähdöllä. Asiasta päätettiin kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kalenterikokouksessa Kroatian Dubrovnikissa.

Asiasta kirjoittaa muun muassa Norjan yleisradio NRK.

Yhteislähdön myötä nousun päällä ensimmäisenä oleva hiihtäjä ei välttämättä voita koko kiertuetta. Kilpailijat starttaavat yhteislähdöllä Val di Fiemmen stadionilta ja etenevät kohti nousua, josta kiipeäminen alkaa.

Tungoksen ei pitäisi olla ongelmana, sillä Alpe Cermisin laskettelurinne on leveä. TV-jännityksen kannalta olennaista on sen sijaan tietää, missä kokonaisvoitosta kovimmin kilpailevat kulloinkin loppunousussa etenevät.

AlpeCermisLaihoNFAlpe Cermis. Kuva: NordicFocus

Tour de Ski hiihdetään ensi talvena 28. joulukuuta alkaen ja loppunousu ratkaisee kilpailun 5. tammikuuta. Kilpailupaikat ovat Sveitsin Lenzerheide sekä Italian Toblach ja Val di Fiemme. Alkuperäisen suunnitelman mukaan osakilpailuja piti käydä myös Liechtensteinissä, mutta maan asukkaat päättivät kansanäänestyksessä olla rahoittamatta Tour de Ski -osakilpailun isännöintiä.

Tour de Skillä 2019/2020 on seitsemän osakilpailua. Mukana on kaksi sprinttiä, neljä 10 tai 15 kilometrin kilpailua sekä loppunousu. Loppunousun lisäksi kaksi osakilpailua käydään yhteislähdöllä ja yksi takaa-ajona. Seitsemästä osakilpailusta kolme edetään perinteisellä hiihtotavalla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri