KU Rollerski 550x90px

Maastohiihdon maailmancupin ensi kauden uutuudet: 38 kilometrin yhteislähtökilpailu, sekaviesti ja sprinttikiertue Pohjois-Amerikassa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto on julkistanut maastohiihdon maailmancupin kauden 2019/2020 kilpailukalenterin viikonlopun kokouksessaan Kroatian Dubrovnikissa.

Ensi talvena hiihdetään 41 eri päivänä kymmenessä eri maassa. Arvokisoista vapaa kausi sisältää Rukan minitourin päälle kaksi pitkää kiertuetta, Pohjois-Amerikan päätösosakilpailut sekä monia perinteisiä maailmancup-viikonloppuja.

Tour de Ski päättyy perinteisesti loppunousuun, mutta ensi talvena se hiihdetään yhteislähdöllä. Talven toinen pitkä kiertue on ruotsalais-norjalainen Ski Tour 2020, joka hiihdetään Östersundista Trondheimiin. Kiertueella on kuusi osakilpailua, joista etukäteen mielenkiintoisimmat lienevät 38 kilometrin yhteislähtökilpailu Storlienistä Meråkeriin ja kiertueen päättävä 15 ja 30 kilometrin takaa-ajokilpailu.

Lahdessa hiihdetään maailmancupia helmi-maaliskuun taitteessa. Ohjelmassa on 10 ja 15 kilometrin väliaikalähtökilpailut sekä kauden toinen viesti. Ensimmäinen viesti käydään Lillehammerissa joulukuussa.

Maailmancup päättyy rapakon taakse. Quebecissä ja Minneapolisissa hiihdetään kolmen osakilpailun sprinttikiertue. Sen jälkeen siirrytään Kanadan länsiosiin Canmoreen, jossa käydään yhteislähtökilpailu ja takaa-ajo. Kauden päätösosakilpailu on sekaviesti.

Katso tarkempi kalenteri tästä

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri