KU Rollerski 550x90px

Hiihtomaajoukkue paneutuu terveenä pysymiseen

Heikkinen030112hem introSaarinen ja Heikkinen ladulta sivuun vatsataudin takia.

 

 

Heikkinen030112hemMatti Heikkisen uskomaton epäonni jatkuu tällä kaudella. Tällä kertaa hän sairastui vatsatautiin ja Holmenkollenin 50 kilometriä jää väliin. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusSaarinen ja Heikkinen ladulta sivuun vatsataudin takia.

Maastohiihdon maajoukkue aikoo käydä ennen ensi kautta perusteellisesti läpi sairastumista ennalta ehkäiseviä toimia. Monet taudit ovat haitanneet hiihtäjien tätä kautta, ja tuoreimpina Aino-Kaisa Saarinen ja Matti Heikkinen sairastuivat oksennustautiin.

– He ovat saaneet taudin perheenjäseniltään, kertoi maajoukkueen lääkäri Jari Havela.

Saarinen tuli kipeäksi keskiviikkoaamuna Norjassa, jossa hänen piti hiihtää maailmancupin sprintti. Saarinen eristettiin heti muusta joukkueesta, kuten sairastuneille urheilujoukkueissa yleensä tehdään.

– Taudista paraneminen saattaa viedä pari päivää. Siihen tulee päälle väsymyksestä toipuminen ja se, että saa energiat palautumaan, Havela arvioi.

Saarisen kannalta huonoa on se, että maailmancupin seuraava kilpailu naisilla on 30 kilometrin hiihto. Pitkässä kisassa energiavarantojen pitää olla kohdallaan.

Naiset hiihtävät 30 kilometriä Holmenkollenilla sunnuntaina. Miehet kisaavat Oslossa lauantaina 50 kilometrin yhteislähdön, johon Heikkinen ei siis pääse osallistumaan. Heikkinen ei ehtinyt edes matkustaa vielä Norjaan.

Heikkinen oli flunssan takia sivussa myös viime viikonloppuna Salpausselältä. Saarinen puolestaan sairasti influenssan Lahtea edeltävien Puolan osakilpailujen aikaan.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri