KU Rollerski 550x90px

Therese Johaug haluaa pärjätä uudella hiihtokiertueella ja odottaa kilpailun kovenevan ensi talvena: ”On mukavampi kisata, kun kilpailu on kovempaa”

Therese Johaug voitti viime kaudella maailmancupin normaalikilpailujen cupin. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug voitti viime kaudella maailmancupin normaalikilpailujen cupin. Kuva: NordicFocus

Sprinttiviikonloput jäävät ensi talvena väliin.

Therese Johaug valmistautuu täyttä päätä kohti hiihtokautta 2019/2020. Takana on ensimmäinen kausi 18 kuukauden dopingtuomion jälkeen. Seefeldin MM-kisat onnistuivat, vaikka kisat olivat hänen ensimmäiset arvokisansa neljään vuoteen ja paine oli kova.

Norjalaismedia oli kiinnostunut oman maansa hiihtotähdestä, kun maajoukkue leireili Sognefjelletissä viime viikolla. Johaug kävi läpi talveaan uutistoimisto NTB:n haastattelussa.

- Se oli kausi, jollaisesta unelmoin, ja erityisesti Seefeldin MM-kilpailut olivat suuri tavoitteeni kahden vuoden ajan, Johaug kertoi.

- Se, että onnistuin saavuttamaan kolme henkilökohtaista kultaa, oli todella tärkeää. Olen ylpeä itsestäni, sillä kausi oli henkisesti ja fyysisesti kuormittava, hän jatkoi.

Raskaaksi kauden teki se, että odotukset hiihtäjää kohtaan olivat kotimaassa erittäin suuret. Lisäksi hänen taannoinen kilpailukieltonsa nousi esiin lähes joka viikonloppu jossain muodossa.

Johaug1003192ThibautNFKuva: Thibaut/NordicFocus

Priorisointia kilpailukaudella

Nyt arki on rauhoittunut ja valmistautuminen kohti arvokisatonta kautta on käynnissä. Se kelpaa Johaugille. Kesän aikana Johaug nähdään rullahiihtämässä ainakin Blinkfestivalenilla. Toinen suuri tapahtuma, Toppidrettsveka jää väliin, sillä Johaug on kutsuttu saman viikonloppuna häihin.

Johaug aikoo myös harjoitella korkealla. Viime vuoden tavoin hän leireilee Coloradon Aspenissa yhdessä Ingvild Flugstad Östbergin kanssa. Suuria muutoksia hän ei harjoitteluunsa ole tekemässä.

Ensi kaudella maailmancupia käydään 12 eri viikonloppua. Päälle tulevat kaksi viikon mittaista kiertuetta sekä yksittäiset maailmancupin osakilpailut. Kotimaassa käydään mestaruuskilpailut ja kauden avauskilpailut. Kalenteri on siis täynnä kisoja.

- Täytyy priorisoida ne kilpailut, joissa haluaa hiihtää kovaa. Kaikkea ei voi hiihtää. Se on itsestään selvää. Aion jättää sprinttiviikonloput väliin, mutta Norjan ja Ruotsin hiihtokiertue on tavoitteeni, Johaug valaisi ensi kautta.

Johaug nähdään siis ensi talven Ski Tour 2020-viikolla, jossa hiihdetään viikon aikana Östersundin ja Trondheimin välillä.

Johaug oli melko ylivoimainen viime kaudella hiihtämissään kisoissa, mutta kevättalvella muut pääsivät jo lähemmäs. Muun muassa Stina Nilsson peittosi Johaugin Quebecin päätösviikonloppuna. Johaug odottaa ensi kaudella kovempaa kilpailua kuin aiemmin.

- Olen valmistautunut kovempaan kilpailuun, sillä nuoret norjalaiset ja ruotsalaiset ovat nousussa. Se on hyvä. On mukavampi kilpailla, kun vastus on kovempi.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri