CHXL 550x90px webbanneri

Kläbon ja Norjan hiihtoliiton kiista jatkuu, paperit edelleen allekirjoittamatta – ”Tässä ei ole kyse rahasta”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo ei ole vieläkään allekirjoittanut Norjan hiihtoliiton maajoukkueen urheilijasopimusta, vaikka sopimuksen allekirjoittamisen takaraja umpeutui maanantaina.

Norjan hiihtoliitto ja hiihtäjän taustajoukot ovat käyneet neuvottelua uudesta urheilijasopimuksesta jo pidemmän aikaa neuvottelujen yhä jatkuessa.
Uudessa sopimuksessa osapuolia hiertää se, milloin maajoukkuehiihtäjä on yksityishenkilö ja milloin hän on maajoukkueurheilija, jota sitoo maajoukkueen yhteistyökumppaneiden sopimukset.

Hiihtäjän isä Haakon Kläbo vahvistaa VG-lehdelle sähköpostitse, että neuvottelut ovat yhä käynnissä ja yhä hyvässä hengessä.

- Emme saa sopimusta valmiiksi kuluvan päivän aikana, vaan käytämme siihen sen ajan, mitä tarvitaan, isä kertoo sähköpostitse lehdelle.

- Tässä ei ole kyse rahasta vaan ennustettavissa olevista toimintaohjeista sen suhteen, milloin urheilija on yksityinen tai seuraurheilija, ja milloin hän vastaavasti on maajoukkueen markkinointioikeuksien alaisena, isä-Kläbo perustelee.

Maajoukkueen päällikkö Espen Bjervig vahvistaa lehdelle sen, että neuvottelut ovat yhä käynnissä. Hän ei suostu kommentoimaan asiaa enempää.

Hiihtäjän puolelta viestitetään, että tarkoitus on saada aikaan sopimus, jolla vältetään konfliktit talvella.

- Jos teemme hyvää työtä nyt, on mahdollista, että saamme jätettyä nämä ongelmat taakse ja katsottua tulevaisuuteen, Haakon Kläbo kertoo NRK:lle.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri