KU Rollerski 550x90px

Suomen ampumahiihtäjien huolto siirtyy virolaiskomentoon

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Suomen Ampumahiihtoliiton huoltoryhmä kaudelle 2019/2020 on valittu. Uutena huoltopäällikkönä aloittaa virolainen Marek Sander.

Sander,43, on toiminut aiemmin Viron ampumahiihtojoukkueen huoltopäällikkönä vvuosina 2011-2015 sekä kauden 2018/2019. Lisäksi hän on toiminut Yhdysvaltojen maastohiihtojoukkueen vastuuhuoltajana vuosina 2015-2018.

Suomen kielen hyvin hallitseva Sander haluaa osaltaan vahvistaa Suomen ampumahiihdon huoltotiimin osaamista sekä kehittämistä. Suksihuollossa pitkään toimineena Sander tuntee suomen huoltohenkilöstöä ja urheilijoita hyvin sekä suomalaisten tavan toimia, joka on aina tärkeä asia hyvän hengen, tiimin positiivisen meiningin ja parhaan mahdollisen tuloksen aikaansaamiseksi.

- Suomessa on tosi vahvaa näyttöä ja kokemusta huoltotiimin työssä. Haluan kuunnella eri osapuolten ajatuksia ja löytää sitä kautta yhä parempaa osaamista, toimintatapaa ja virikkeitä yhteistyöhön. Totta kai otan vastuun, mutta uskon, että hyvän keskustelun kautta saamme tehtyä parhaan tuloksen, jotta urheilijat saavat rauhassa keskittyä omaan tekemiseen, Sander kertoo Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

- Olen luonnollisesti hyvin tyytyväinen, että valinta kohdistui minuun. Harkitsin hakemista mukaan Suomen huoltoporukkaan jo vuonna 2018, jäin tuolloin vielä Viroon. Nyt tuli uusi mahdollisuus, kiinnostuin ja lähetin hakemukseni.

SanderMarekSAhLMarek Sander. Kuva: Suomen Ampumahiihtoliitto

Suomen huoltotiimiin maailmancupissa kuuluvat lisäksi Jarkko Siltakorpi ja Morten Priks. Neljäs huoltaja vahvistetaan myöhemmin. IBU-cupissa huollon vastuuhenkilönä jatkaa Jari Sahakangas.

Suomalaisampumahiihtäjien suksihuollosta vastasi aiemmin saksalainen Danielo Müller, joka kuitenkin lopetti tehtävässä viime kauden päätteeksi.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri