KU Rollerski 550x90px

Perinteikäs kansainvälinen pitkän matkan hiihtocup lopetetaan

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Vuodesta 1999 lähtien järjestetty FIS Wordloppet Cup jäi viime kauden osaltaan viimeiseksi. Cupin järjestelyistä vastaava Worldloppet-organisaatio ilmoitti asiasta tiedotteella maanantaina.

- Jotta voisimme toimia paremmin visiomme mukaan kuntohiihtäjien äänitorvena, meidän on keskityttävä kuntohiihtoon, toteaa Worldloppetin toimitusjohtaja Epp Paal Worldloppetin sivuilla.

Päätös tehtiin viikonloppuna Islannissa, jonne kokoontui 20 Worldloppet-tapahtuman edustajaa.

Worldloppet-cup on jäänyt muun muassa Visma Ski Classics -sarjan varjoon, mutta Paalin mukaan tämä ei haittaa ja on myös seurausta Worldloppet-cupin perustamisesta. Alun perin sarjan idea oli nostattaa kuntohiihtäjien innostusta ja osallistumista samoille laduille maailman huippujen kanssa.

- Saavutimme tavoitteemme. Uusia sarjoja on perustettu, tapahtumia televisioidaan ja maailman huiput tietävät tapahtumamme, ja haluavat osallistua niihin. Muun muassa Northug, Cologna, Sundby ja Kowalczyk ovat voittaneet Worldloppet -tapahtumia, Paal luettelee.

Jatkossa Worldloppet aikoo kehittää rankingjärjestelmää, johon mukaan pääseät kaikki hiihtäjät kuntoilijoista huippu-urheilijoihin. Lisäksi Worldloppet aikoo koostaa kalenterin, josta löytyy jatkossa kaikki maratonhiihtotapahtumat riippumatta siitä, mihin sarjaan ne kuuluvat.

Worldloppetiin kuuluu 20 suurta massahiihtotapahtumaa ja cup koostui joka vuosi erikseen valituista noin 10 Worldloppet-osakilpailusta. Cupin ehti sen 20-vuotisen historian aikana voittaa monet lajin legendat kuten Jörgen Aukland, Raul Olle ja Jerry Ahrlin. Riitta-Liisa Roponen voitti naisten cupin vuonna 2013-2014 Vasaloppet Chinan, Dolomitenlaufin ja Ugra Ski Marathonin ykköstilojen avulla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri