CHXL 550x90px webbanneri

Vuokatin Aateli Race starttaa Vaaran maililla

Iivo Niskanen Vuokatinvaaran päällä viime vuonna. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Iivo Niskanen Vuokatinvaaran päällä viime vuonna. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Vuokatin Aateli Race kokoaa Suomen hiihtohuiput jälleen kesäkisaan Vuokattiin.

Mukana on jälleen paljon maajoukkuehiihtäjiä, sillä maajoukkueen leiri on käynnissä kuluvalla viikolla Vuokatissa. Kaksipäiväinen ja kolmiosainen kilpailu käynnistyy tiistaina Vaaran maililla, jossa rullahiihdetään 1,6 kilometriä Vuokatinvaaran päälle.

Keskiviikkona jatketaan maastojuoksulla, jonka jälkeen Vaaran mailin ja maastojuoksun ajat lasketaan yhteen. Yhteisaikojen perusteella startataan takaa-ajoon, jossa hiihdetään ensin rullahiihtorataa. Loppuratkaisut nähdään Vuokatinvaaran päällä, jonne ensimmäisenä nouseva urheilija voittaa kilpailun.

Naisten kilpailu käynnistyy tiistaina kello 17.00. Mukaan on ilmoittautunut 53 naista. Lähtöjärjestys noudattelee FIS-pisteitä, joten ennakkosuosikit starttaavat matkaan viimeisinä. Viisi viimeisenä matkaan lähtevää naista ovat Anne Kyllönen, Andrea Julin, Johanna Matintalo, Katri Lylynperä ja Laura Mononen.

Miehissä mukana on 104 kilpailijaa, joista viimeisinä matkaan lähtevät Verneri Suhonen, Juuso Haarala, Lauri Vuorinen, Ristomatti Hakola ja Joni Mäki numeroilla 96-100. Numerolla 92 mukana on Iivo Niskanen.

Lähtölistat ja tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri