KU Rollerski 550x90px

Haavisto Pärmäkosken harjoittelusta: "Kehitystä on tapahtunut ja suunta on nousujohteinen"

Krista Pärmäkoski tällä viikolla Blinkfestivalenilla. Kuva: Katja Anker Kulmuni

Krista Pärmäkoski tällä viikolla Blinkfestivalenilla. Kuva: Katja Anker Kulmuni

Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto kertoo mediatiedotteessa Pärmäkosken harjoittelun sujuneen kesällä erinomaisesti.

Holmenkollenin leirin jälkeen Pärmäkoski leireili heinäkuun aikana Italian Alpeilla Seiser Almissa, jossa Pärmäkoski on leireillyt myös talvella.

– Asuimme noin 1800 metrin korkeudella ja harjoittelu tapahtui 1300-2400 metrin korkeudella. Leirin pääpaino oli aerobisessa, pitkäkestoisessa harjoittelussa. Toki muutama tehokkaampi harjoitus myös tehtiin. Lähinnä sauvarinteessä ja rullahiihtäen. Kahden viikon leirillä hyödynsimme Seiser Almin loistavia vaellusmaastoja. Rullasuksilla hiihdimme sekä pitkään nousuun, että helpompaa tasaista korkealla. Rullahiihtonousu on tuttu vuosien 2006 ja 2016 Giro d´Italiasta, eli tuttavallisemmin Italian ympäriajosta. Silloin vuorelle ajettiin aika-ajona Castelrotosta Alpe di Siusiin. Mäki on hyvä ja jos lähtee vielä Castelroton alapuolelta, saa nousuun mittaa helposti 15 km ja korkeuseroa yli 1000 metriä, kertoo Haavisto.

– Kesän omat kenttätestitkin ovat näyttäneet hyviltä ja osoittaneet, että eteenpäin on menty. Kehitystä on siis tapahtunut ja suunta on nousujohteinen, jatkaa Haavisto.

Pärmäkoski kisaa tällä viikolla Norjan Sandnesissä Blinkfestivalenilla. Monipäiväinen kilpailuviikko on tullut tunnetuksi eiryisesti Lysebotn Opp -rullahiihtokilpailusta, jossa hiihdetään 7,5 kilometriä serpentiinitietä ylämäkeen.

– Kilpailusta on hyviä vertailuaikoja, koska Krista on ollut mukana useana vuonna. Loppuaika on yleensä pyörinyt siinä 36 minuutin nurkilla. Sijoitukset ovat vaihdelleet osanottajista ja määrästä riippuen sijojen 5-11 välillä. Tästä kilpailusta lähdemme hakemaan tietenkin erinomaisen kovaa kilpailua sekä myös kovaa harjoitusta. Nämä ovat mukavia väipaloja kesäharjoitteluun. Kansainvälisissaä kesäkilpailuissa pystyy vertaamaan omaa kuntoaan edellisiin vuosiin ja samalla näkemään missä mennään kun verrokkina on muita maailman parhaita hiihtäjiä, kirjoittaa Haavisto.

Pärmäkoski itse kertoo kärsineensä Seiser Almin leirin jälkeen Suomen helleaallosta:

– Suomen helteet vähän sekoittivat palautumista Seiser Almin leirin jälkeen, joten kropan tila varsinkin kilpailuvauhdin puolesta on kysymysmerkki. Tärkeintä on saada kuitenkin kovat kisat ja nopeatempoista hiihtoa pitkän korkeanpaikanleirin jälkeen, kommentoi Pärmäkoski.

Blinkfestivalenin jälkeisellä viikolla Pärmäkoski suuntaa Sveitsin Pontresinaan 1800 metrin korkeuteen.

Lue myös: Matti Haavisto kertoo hiihtomaajoukkueen harjoitustilanteesta

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri