KU Rollerski 550x90px

Niskanen kilpailee illalla Norjassa: ”Ei tänne kyttäilemään ole lähdetty”

Iivo Niskanen kilpailee tänään Norjassa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Iivo Niskanen kilpailee tänään Norjassa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Iivo Niskanen kilpailee keskiviikkoiltana Norjan Sandnesissä Blink Classicsissa, joka on osa Blinkfestivalen-rullahiihtoviikkoa. Yhteislähdöllä ja perinteisellä hiihtotavalla hiihdettävässä kilpailussa on mukana useita Norjan ja muiden maiden maajoukkuehiihtäjiä sekä pitkän matkan spesialisteja (katso lähtölista). 60 kilometriä pitkällä reitillä on korkeuseroa noin 300 metriä.

Niskanen kilpailee Blinkfestivalenilla jo neljännen kerran. Blink Classics järjestetään nyt kolmatta kertaa. Niskanen on kokenut Blinkfestivalenilla käynnin toimivaksi paketiksi itselleen. 

– Kyllä tämä on ollut käymisen väärti, vaikka matkustaminen vei koko eilisen päivän, kertoo Niskanen Kestävyysurheilu.fille.

Niskanen on harjoitellut heinäkuun kovaa. Lisärasitusta on tuonut kova hellejakso. Mehiläisen blogissa Niskanen kertoo siirtäneensä iltapäiväharjoituksia myöhempään iltaan.

– Maajoukkueleireillä olemme keskittyneet kovavauhtisiin harjoituksiin ja se on tuonut jo muutosta omaan tekemiseen. Perussapluuna on muuten pysynyt aika samana. Kokonaisuutena olen ehkä treenannut jopa enemmän kuin aiemmin, mutta puhutaan muutamasta yksittäisestä tunnista, sanoo Niskanen

Niskanen ei ole pitänyt aiempina kynttiläänsä vakan alla Blink Classicsissa, vaan on aloittanut muiden hiillostuksen hyvissä ajoin. Onko tänä vuonna sama taktiikka?

– Katsotaan, miten kisa lähtee muotoutumaan. Ei tänne asti ole kyttäilemään lähdetty, mutta alussa ei ole tarkoitus hätiköidä. Yritetään saada nousujohteinen hiihto. Rullakisassa peesihyöty on kovempien vauhtien myötä jopa isompi kuin talvella, joten sekin vaikuttaa kisan kulkuun, ennakoi Niskanen.

Niskanen kilpailee myös torstaina ja perjantaina. Torstaina ohjelmassa on 7,5 kilometriä pitkä ylämäkikisa Lysebotn Opp vapaalla ja perjantaina 15 kilometrin kilpailussa Sandnesin keskustassa.

Blink Classics starttaa kello 18 paikallista aikaa. Norjan yleisradioyhtiö NRK näyttää kilpailun.

Huomenna Blinfestivalenilla on vuorossa 7,5 kilometriä pitkä ylämäkikisa Lysebotn Opp.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri