KU Rollerski 550x90px

Blink Classics: Niskanen repi porukkaa hajalle, mutta taipui lopussa

Andrew Musgrave voittoon Blink Classicsissa. Kuva: Blinkfestivalen

Andrew Musgrave voittoon Blink Classicsissa. Kuva: Blinkfestivalen

Andrew Musgrave voitti keskiviikkona iltana Norjan Sandnesissä hiihdetyn 60 kilometriä pitkän rullasuksikilpailun. Perinteisellä hiihtotavalla ja yhteislähdöllä hiihdetyn kisan kakkonen oli Simen Hegstad Kruger ja kolmas Morten Eide Pedersen.

Iivo Niskanen piti vauhtia puolessa matkassa olleessa pitkässä ylämäessä sai kutistetttua kärkijoukon alle kymmeneen hiihtäjään.

Alamäkivoittoisella loppumatkalla porukkaa kasaantui uudelleen. Sergei Ustjugov yritti karkuun ja sai parhaimmillan 10 sekunnin etumatkan. Muutama kilometri ennen maalia hiihdettiin rullaradalla, ja silloin kasassa oli noin 20 miestä. Loppukilometreillä vetotöitä teki Petter Eliassen, muttei onnistunut samaan eroja aikaiseksi. Sandnesin keskustaan päättyneen kisan voitto ratkaistiin loppukirissä ja vahvin oli Musgrave.

Niskanen jäi loppukilometreillä kärkimiehistä ja tuli maaliin 34 sekuntia Musgravea hitaampana sijalla 15.

– Tuli yritettyä. Jossain vaiheessa joku hiihti piikin päälle ja jenga aukesi. Jouduin sitä säätämään ja kaaduin, mutta ei siinä mitään sen isompaa käynyt. Tuuli vaikutti jonkin verran kilpailuun, kertoi Niskanen Kestävyysurheilu.fille kilpailun jälkeen.

– Lopussa tuli heikko hetki samassa kohtaa kuin viime vuonna. Kärkiryhmään tuli eroa pari metriä ja se alkoi kertaantumaan, kertasi Niskanen kisan loppuvaiheita.

Täysin tyytyväiseltä Niskanen ei kisaansa kuulostanut.

– Ylämäkiin jaksoi hiihtää hyvin, mutta muuten ei ollut parasta terävyyttä, mutta eiköhän se tästä kun kelit viilenee.

Huomenna on edessä jälleen kova rutistus. Lysebotn Opp -kilpailu hiihdetään serpentiinitietä ylämäkeen vapaalla hiihtotavalla ja yhteislähdöllä. Ensimmäisillä sadoilla metreillä on säpinää luvassa.

– Tiukka kisa on edessä. Alku on pelipaikkojen hakua, mutta noin kilometrin kohdalla olevan tuunelin jälkeen ruuhka helpottaa. Koitetaan pitää välineet ehjänä ja tehdä tasapainoinen kisa, ennakoi Niskanen.

Naisten kilpailun voitti Astrid Øyre Slind.

Tulokset

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri