KU Rollerski 550x90px

Therese Johaug murskaavan ylivoimainen ylämäkihiihdossa – Mäkäräinen voitti Pärmäkosken Norjassa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen sijoittui torstaina parhaana suomalaisena kolmanneksi Lysebotn Opp -kilpailussa, joka on osa hiihtäjien kesätapahtumassa Blinkfestivalenia Sandnesissa Norjassa torstaina.

Torstain kilpailussa hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla 7,5 kilometriä ylämäkeen. Kilpailussa oli mukana reilut 150 naista heidän joukossaan maailman kirkkaimpia tähtiä sekä maastohiihdon että ampumahiihdon puolelta.

Voiton vei odotetusti Therese Johaug, joka kukisti reilun puolen tunnin kilpailussa Ingvild Flugstad Östbergin lähes kolmella minuutilla. Johaug voitti kilpailun myös viime vuonna, mutta torstaina voittoaika oli lähes puoli minuuttia viimevuotista parempi.

Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun kolmas 1.23 Östbergin takana.

Krista Pärmäkoski oli kilpailussa seitsemäs. Eroa Johaugin oli yli viisi ja puoli minuuttia. Mäkäräinen oli Pärmäkoskea 1.23 nopeampi. Suomalaisten väliin hiihtivät Anna Netshajevskaja, Ragnhild Haga ja Masako Ishida.

Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun nopein ampumahiihtäjä. Kymmenenneksi sijoittunut Tirill Eckhoff jäi suomalaiselle yli kaksi minuuttia.

Miesten kilpailu, jossa mukana on Iivo Niskanen, hiihdetään kello 16.30 alkaen Suomen aikaa.

Tulokset

Korjattu Mäkäräisen ero Östbergiin. Mäkäräinen jäi Östbergille 1.23 eikä 23 sekuntia.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri