KU Rollerski 550x90px

Taugböl kirivoittoon Blinkfestivalenilla – Johannes Bö kukisti Martin Fourcaden rulla-ampumahiihdossa

Johannes Bö (oik.) ja Martin Fourcade kävivät tiukan voittokilvan Sandenissa. Kuva: Axelar/Martin Riseth

Johannes Bö (oik.) ja Martin Fourcade kävivät tiukan voittokilvan Sandenissa. Kuva: Axelar/Martin Riseth

Maastohiihtäjien ja ampumahiihtäjien Blinkfestivalen jatkui perjantai-iltana Norjan Sandnesissa miesten starteilla.

Håvard Solås Taugböl vei nimiinsä miesten 15 kilometrin rullahiihdon yhteislähtökilpailun. Miesten kilpailu eteni naisten tavoin massakiriin, jossa Taugböl ylitti maaliviivan 0,3 sekuntia ennen Sindre Björstad Skaria. Kasper Stadaas oli kolmas. Paras ei-norjalainen oli seitsemänneksi hiihtänyt Italian Francesco de Fabiani. Peräti 11 miestä saapui maaliin neljän sekunnin sisällä voittajasta.

Finaalissa hiihti 32 miestä, jotka oli valittu finaaliin joko suoraan tai prologin kautta. Blink Classics -rullahiihtomaratonin keskiviikkona ja Lysebotn Opp-ylämäkihiihdon tasatyöntökilpailun torstaina voittanut Andrew Musgrave jäi finaalin viimeiseksi, kun suksi tarttui radan varren aitaan ja mies meni nurin.
Keskiviikkona ja torstaina Norjassa kilpaillut Iivo Niskanen ei osallistunut perjantain yhteislähtökilpailuun. Päätöspäivänä lauantaina maastohiihtäjät kilpailevat vielä sprintissä.

Ampumahiihtäjät kilpailivat perjantaina niin ikään yhteislähdössä. Naisten kilpailussa Kaisa Mäkäräinen oli kymmenes. Miesten kilpailussa mukana ei ollut suomalaisia. Voittotaisto käytiin monen talven osalta tutulla kaavalla, kun Johannes Bö ja Martin Fourcade hiihtivät kilpaa ykköstilasta viimeisen ampumapaikan jälkeen. Norjalainen oli lopulta 1,4 sekuntia ranskalaista vahvempi. Ranskan Emilien Jaquelin oli kolmas.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri