KU Motion Krista 550x90px

Kainulainen ja Luusua voittoihin Oulun rullahiihdossa

Naisten kärkikolmikko. Kuva: Mikko Halonen

Naisten kärkikolmikko. Kuva: Mikko Halonen

Anni Kainulainen ja Ari Luusua voittivat Oulun Hiihtoseuran järjestämän maratonrullahiihdon lauantaina.

Perinteisellä hiihtotavalla käydyn naisten 30 kilometrin matkalla Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen voitti toiseksi sijoittunutta Siilinjärven Hiihtoseuran Eevakaisa Loukusaa reilut kolme minuuttia. Oulun Hiihtoseuran Maria Virpi oli kolmas.

Vähäinen osanottajamäärä mietitytti Oulussa. Naisten sarjassa kilpaili vain neljä rullahiihtäjää. Anni Kainulaisen mukaan se voi johtua osin siitä, että tapahtumiakin on paljon.

- Hiihtäjät kilpailevat paljon kesälläkin, mutta ehkä se jakaantuu rullahiihtokisoihin, juoksukisoihin ja pyöräilykisoihin. Kaikkialle ei vain ehdi, Kainulainen pohti.

Kainulaisen harjoituskausi on sujunut tähän asti hyvin. Alkukesästä on maltettu tehoharjoittelun kanssa, mutta sitä on lisätty viime aikoina. Testit osoittavat, että eteenpäin on menty. Kainulainen mielii maajoukkuetehtäviin talvella.

- Ei se (maajoukkue) hirveän kaukana ole. Perinteisen sprintti on minulle paras laji, jos ajatellaan maailmancupissa hiihtämistä. Mielestäni minulla on realistiset mahdollisuudet pisteille ja se on ensi kauden tavoite. Katsotaan sitten, jos pääsisi sinnemurtautumaan, niin varmasti ovia avautuisi lisää.

RullaOuluKuva: Mikko Halonen

Luusua jätti Koskelan lopussa

Miesten 60 kilometrin matkalla Taivalkosken Metsä-Veikkojen Ari Luusua ja Ilmajoen Kisailijoiden Niko Koskela etenivät alkumatkasta vuorovedolla. Loppupuolella Luusua kokeili rytminvaihdosta ja pudotti Koskelan kyydistä. Kaksikon ero oli vajaa kaksi minuuttia.

Voitosta huolimatta Luusua ei ollut juhlatuulella.

- Kisa tuntui kyllä mukavalta, mutta hiihtomaailmassa on ollut viime aikoina suru-uutisia. Se pistää mielen matalaksi, voittaja kertoi kilpailun jälkeen.

- Omilla vuoroilla vedin kohtuullisen kovaa vauhtia. Sen verran näin ja tiesin, että Nikolla alkaa painaa, joten päätin, että jossain vaiheessa kokeilen kunnolla. Lopullinen isku tuli juottopaikan jälkeen, Luusua kertasi kilpailua.

Luusuan kesä on kulunut uuden tiimin parissa sekä kotimaassa että Ski Classics -sarjan merkeissä.

- Verkkarit vaihtuivat ja Taivalkoskea edustetaan. Olen huumorilla sanonut, että vaihdoin Taivalkoskelle, kun voitin siellä suomenmestaruuden, mutta todellisuudessa kokonaispaketti ratkaisi. Sama juttu myös Ski Classicsissa, ei mitään dramatiikkaa. Kiitokset Mäenpäälle ja nyt on nokka kohti tulevaa, Luusua kertoi.

Miesten kisan kolmas oli Ski Jyväskylän Olli Tyrväinen reilut 10 minuuttia kärkikaksikon takana.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri