CHXL 550x90px webbanneri

Niskanen kisaa jälleen Norjassa – Putin sekoitti matkasuunnitelmat

Iivo Niskanen kilpailee jälleen Norjasssa. Kuva: Toppidrettsveka

Iivo Niskanen kilpailee jälleen Norjasssa. Kuva: Toppidrettsveka

Iivo Niskanen kohtaa hiihtomaailman kerman tänä iltana starttaavassa Toppidrettsvekassa Norjassa. Kolmipäiväinen koitos kilpaillaan Trondheimin ympäristössä.

Torstai-iltana ohjelmassa on 47 kilometriä pitkä rullahiihtokilpailu perinteisellä hiihtotavalla.

Niskasen menomatka meni niin sanotusti pitkäksi. Miehen piti olla perillä kisapaikalla eilen iltapäivällä, mutta Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailu Helsingissä sotki lentoaikataulut. Niskanen oli perillä Norjassa vasta yhden aikaan yöllä, joten yöunet jäivät tavallista lyhyemmäksi.

Niskanen kilpaili kuun alussa Blinkfestivalenilla, josta suuntasi suoraan maajoukkueleirille Davosiin.

– Davosin leiri oli hyvä. Sen jälkeen olen tehnyt kevyttä palauttavaa harjoittelua. Vire on ihan hyvä ja on mielenkiintoista nähdä, miten täällä menee. Tänään en välttämättä ole kovin aktiivinen venyneen matkustuksen takia, ennakoi Niskanen.

Päivän kilpailu käydään melko tasaisella reitillä.

– Todennäköisesti ratkaisut jäävät loppukiriin, mutta voi olla, että tänään nähdään matkan aikana pyöräilystä tuttua tiimitaktiikkaa.

Huomenna Toppidrettsvekalla hiihdetään 25 kilometrin yhteislähtökisa vapaalla. Illalla on tarjolla sprintti, mutta Niskanen jättää sen väliin. Lauantaina hiihdetään vielä takaa-ajo perinteisellä.

– Sääntöjen mukaan sprintin voi jättää väliin. Siitä olisi tarjollla vain bonussekunteja kokonaiskilpailuun, valottaa Niskanen.

Kaksi vuotta sitten Niskanen oli kolmas usean kilometrin nousuun päättyvässä vapaan kilpailussa.

Tämän päivän kilpailu starttaa kello 19:35 Suomen aikaa. Viivalla on muun muassa Bolshunov, Tönseth, Kläbo, Iversen, Spitsov, Cologna, Musgrave ja Chervotkin sekä useita pitkän matkan hiihdon spesialisteja. Myös Heikki Korpela on mukana kilpailussa. 

Lähtölistat ja tulokset

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri