CHXL 550x90px webbanneri

Letkan hajottanut Niskanen: "Ilmeisesti vauhti oli riittävää"

Iivo Niskanen huolehti vauhdinpidosta Toppidrettsvekan avauksessa. Kuva: Toppidrettsveka

Iivo Niskanen huolehti vauhdinpidosta Toppidrettsvekan avauksessa. Kuva: Toppidrettsveka

Toppidrettsvekan avauksessa kolmanneksi sijoittunut oli tyytyväinen 47 kilometrin urakan jälkeen.

Niskanen ennakoi ennen kilpailua, että paras vire terä saattoi hukkua raskaaseen matkustuspäivään, mutta näin ei onneksi käynyt.

– Yllättävän hyvin tuli. Alkumatka oli hektinen ja ruuhkainen vaikka toisaalta tie oli kilpailuun hyvä ja riittävän väljä. Vältyin haavereilta. Olin virittänyt mukaan letkujuomavyönkin, kertoi Niskanen kilpailun jäleen Kestävyysurheilu.fille.

Niskanen kävi tekemässä ensin lyhyesti vetohommia 21 ennen maalia. Suuren pääjoukon hajoittanut ja maaliin asti kestäbyt isku ajoittui 12 kilometriä ennen maalia.

– 12 kilometriä ennen maalia päätin lähteä. Ilmeisesti vauhti oli riittävää, sillä muita ei oikein tullut vetohommiin, kommentoi Niskanen.

Hiihtäjien urakka jatkuu 24 kilometrin vapaan hiihtotavan kipailulla perjantaina jo kello 10 Norjan aikaa. Aikaa palautumiseen ei ole liikaa.

– Tässä on 12 tuntia seuraavaan starttiin ja majapaikkaan on vielä 50 minuutin lauttamatka. Järjestäjien puolesta kaikki on kuitenkin hyvin hoidettu. Heti kisan jälkeen sai ruokaa, joten ei tässä tarvitse kuin painaa seuraavaksi pää tyynyyn.

Kilpailun jälkeisessä Norjan TV:n haastattelussa Niskanen kertoi odottavansa erityisellä innolla perjantain kilpailua.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri