CHXL 550x90px webbanneri

Therese Johaug on kiinnostunut Pariisin EM-kisoista: Kympin ratajuoksun ennätys voisi parantua ainakin puoli minuuttia

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Therese Johaug on paljastanut ajatuksiaan mahdollisesta juoksijan urasta, kun norjalainen VG-lehti tiedusteli asiaa 10-kertaiselta maastohiihdon maailmanmestarilta.

Elokuussa Johaug kohahdutti hiihtomaailmaa juoksemalla lähes kylmiltään Norjan yleisurheilumestariksi 10 000 metrillä. Aika 32.20,87 alittaa lähes tasan minuutilla ensi kesän Pariisin EM-kisojen aikarajan.

Kapasiteettia olisi vielä parempaan. Hiihtäjä kertoo, että aika voisi parantua ainakin puoli minuuttia, jos juoksuharjoittelun määrä nostaisi hieman, tekisi muutaman harjoituksen radalla ja juoksisi piikkareilla.

- Silloin pitäisi päästä ainakin alle 31.50, Johaug sanoo VG-lehdelle.

Aika 31.50 on raja yleisurheilun MM-kisoihin Dohaan ja samalla ajalla voisi päästä arvokisoihin jatkossakin.

Pariisissa hän voisi kokeilla kymppiä.

- Pitää tunnustella, milllainen juoksukunto ensi vuonna on. Nyt tiedän, että raja on alitettu. Olisihan se hauskaa käydä Pariisissa, Johaug kertoo.

Ei herkistelyä kympille

Hamarissa käytyihin mestaruuskisoihin Johaug ei varsinaisesti herkistellyt. Kolme päivää ennen kisaa hän osallistui Blinkfestivalenin ylämäkirullahiihtoon Lysebotn Opp-kilpailuun, jossa irtosi voitto ylivoimaisesti. Sen jälkeen jatkui treeni.

- Tein tavanomaisen kolmen tunnin juoksuharjoituksen päivää ennen ja vielä toisen nopeustreenin luistellen. Lisäksi tein vielä perinteisen hiihtotavan rullahiihtotreenin aamulla ennen kuin lähdin Hamariin. En siis todellakaan valmistautunut siihen (juoksukisaan), Johaug kertoi.

Aiemmin elokuussa Ingrid Kristiansen kertoi norjalaisviestimille, että Johaugin pitäisi vaihtaa hiihdosta yleisurheiluun, sillä potentiaalia löytyisi siltäkin puolelta. Kristiansen itse vaihtoi hiihdosta yleisurheiluun ja piti myöhemmin urallaan hallussaan sekä 5000 metrin, 10 0000 metrin että maratonin maailmanennätyksiä samanaikaisesti.

- Olen imarreltu siitä, että häneltä löytyy luottoa minuun. Mutta hiihto on jatkossakin minun lajini. Olen sanonut, että haluaisin kokeilla maratonia sillä kaudella, kun lopetan hiihtourani ja sitä seuraavana syksynä, Johaug paljasti.

Näiden sanojen valossa näyttää siltä, ettei Johaug aio kilpailla yleisurheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa. Vai kuinka?

- Koskaan ei saa sanoa ”ei koskaan”. Huomaan kyllä, että minulla on potentiaalia juosta kovempaa ja paremmin. En ollut käynyt juoksuradalla 11 vuoteen. Tiedän, että juoksutekniikan ja muiden sellaisten asioiden kanssa olisi vielä paljon tehtävää, mutta kapasiteetti on olemassa, Johaug mietti.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri