CHXL 550x90px webbanneri

Ampumahiihtomaailma suree tiistaina kuollutta Halvard Hanevoldia – esiintyi televisiossa vielä viikonloppuna

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Norjalainen takavuosien ampumahiihtolegenda Halvard Hanevold on kuollut. Hän kuoli kotonaan tiistaina 49-vuotiaana. Hanevoldin kuolemasta kertoi ensimmäisenä norjalainen Budstikka-lehti.

Urallaan Hanevold voitti 22 arvokisamitalia, joista kolme olympiakultaa. Hanevold voitti Naganon olympialaisissa 20 kilometrin normaalikilpailun. Lisäksi hän juhli viestivoittoja Salt Lake Cityssä ja Vancouverissa.

MM-tasolla Hanevold voitti viisi MM-kultaa, seitsemän hopeaa ja neljä pronssia. Hän lopetti uransa vuonna 2010.

Hanevoldia kaipaamaan jäivät vaimo ja kaksi lasta.

Aktiiviuransa jälkeen Hanevold toimi tv-asiantuntijana Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle. Vielä viikonloppuna hän kommentoi Martin Fourcaden järjestämää rullahiihtotapahtumaa, joka televisioitiin myös Norjaan.

- Tämä on kauhea shokki minulle. Näin hänet tv:ssä haastattelussa vain muutama päivä sitten niin pirteänä ja terveenä. Tämä on käsittämättömän traagista hänen lapsilleen ja vaimolleen, kertoi takavuosien norjalaisampumahiihtäjä Ola Lunde NRK:lle.

Hanevoldin kuolema tuli yllätyksenä myös NRK:n Andreas Stabrun Smithille, joka selosti Hanevoldin kanssa viikonlopun rullahiihtotapahtumaa Ranskassa.

- Olin hänen kanssaan perjantaista sunnuntaihin ja tuolloin hän oli vielä eloisa, utelias ja iloinen kuten aina. On uskomatonta, että hän on nyt poissa, Smith kertoi.

Lukuisat ampumahiihtopersoonat julkaisivat sosiaalisessa mediassa kuvia Hanevoldin muistoksi. Muun muassa Emil Hegle Svendsen jakoi Instagramissa kuvan Vancouverin olympialaisten viestin palkintojenjaosta, jossa hän on korkeimmalla korokkeella Hanevoldin kanssa.

Myös ranskalaistähti Martin Fourcade muisteli ystäväänsä Instagram-tilillään.

Hanevoldin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri