CHXL 550x90px webbanneri

Saksalainen maastohiihdon olympiamitalisti raskaana - lopettaa uransa

Nicole Fessel. Kuva: NordicFocus

Nicole Fessel. Kuva: NordicFocus

Maastohiihtäjä Nicole Fessel lopettaa uransa. Saksalainen ilmoitti asiasta maansa hiihtosivusto xc-ski.de:lle.

Fessel kertoi myös odottavansa lasta. Laskettu aika on joulukuussa. Kokenut hiihtäjä on kärsinyt vammoista jo parin kauden ajan, mutta unelma Oberstdorfin vuoden 2021 MM-kotikisoista on pitänyt hänet urheilijan uralla. Nyt Fessel on päättänyt toisin.

- Tämä tuntuu jännittävältä ja uudenlaiselta, Fessel kertoi saksalaissivustolle raskaudestaan.

- Mielestäni tämä on hyvä hetki lopettaa ura, hän lisäsi.

Maaliskuussa 36 vuotta täyttänyt Fessel voitti sprintin nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2003. Maailmancupissa hän on startannut yli 200 kertaa ja pärjännyt monella eri matkalla ja molemmilla hiihtotavoilla. Fessel on ollut maailmancupin palkintopallilla kolme kertaa henkilökohtaisissa kilpailuissa. Viime kerta oli Davosissa joulukuussa 2014, kun Fessel oli vapaan kympillä toinen Marit Björgenin takana.

Fesselin menestyksekkäin urheiluhetki sijoittuu Sotshin olympialaisiin, jossa Saksa voitti viestipronssia. Nicole Fessel avasi pronssijoukkueen viestin. Mitalit jaettiin kuuluisassa loppukirissä Ruotsin Charlotte Kallan, Suomen Krista Pärmäkosken ja Saksan Denise Herrmannin välillä.

Fessel on yksi monista saksalaishiihtäjistä, jotka ovat ilmoittaneet uran loppumisesta. Kesän aikana uran loppumisesta ovat ehtineet kertoa Stefanie Böhler ja Sandra Ringwald. Maastohiihtäjien lisäksi ampumahiihtäjä Laura Dahlmeier ilmoitti lopettavansa uransa.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri