CHXL 550x90px webbanneri

Ampumahiihdon olympiavoittaja voitti vaalit ja valittiin duumaan Venäjällä

Anton Shipulin on mukana politiikassa. Kuva: NordicFocus

Anton Shipulin on mukana politiikassa. Kuva: NordicFocus

Viime talvena uransa lopettanut ampumahiihtäjä Anton Shipulin on siirtynyt menestyksekkäältä urheilu-uraltaan politiikkaan.

Shipulin valittiin Venäjällä viikonloppuna käydyissä vaaleissa maan parlamentin alahuoneeseen eli Valtioduumaan.

Valtioduumassa on 450 edustajaa, jotka valitaan viiden vuoden välein. Shipulin valittiin duumaan Sverdlovskin oblastissa sijaitsevan Serovin kaupungin vaalipiirin edustajana. Shipulin sai 41,59 prosenttia äänistä, kun eniten ääniä kerännyt vastaehdokas kokosi 24 prosentin äänisaaliin. Shipulin edustaa Venäjää hallitsevaa Yhteinäinen Venäjä -puoluetta.

Duuman tehtäviin kuuluvat muun muassa liittovaltiotason lainsäädäntö sekä osin perustuslain säätäminen, pääministerin nimitysprosessiin osallistuminen, Venäjän keskuspankin pääjohtajan ja Venäjän ihmisoikeuskomissaarin nimittäminen. Shipulin valittiin Valtionduuman vaalien lisävaaleissa, mikä tarkoittaa sitä, että hänen toimikautensa kestää vain kaksi vuotta normaalin viiden vuoden sijaan. Uudet vaalit käydään vuonna 2021.

- Tiedän, etteivät kaikki luota minuun. Oman urheilu-urani aikana totuin siihen, että on näytettävä omaa ammatillista osaamistaan tekojen, ei sanojen kautta. Olen tähän valmis politiikan puolella, Shipulin lausui kiitospuheessaan äänestäjille hiihtosivusto Skisport.ru:n mukaan.

Anton Shipulin lopetti uransa ampumahiihtäjänä viime talvena. Hän starttasi ensimmäisen kerran maailmancupissa vuonna 2009. Uransa aikana hän saavutti olympiakullan ja maailmanmestaruuden viestissä. Kaikkiaan hän saavutti yhdeksän arvokisamitalia ja 11 maailmancupin henkilökohtaista voittoa.
Hän joutui uransa viimeisinä vuosina kotimaansa suuren dopingkohun pyörteisiin, eikä saanut osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri