KU Rollerski 550x90px

Charlotte Kalla ei pitänyt energisen päävalmentajan potkuista - ”Olen pettynyt, ettei hän enää ole mukana”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsin hiihtomaajoukkue leireilee paraikaa Ranskan Font Romeussa. Korkean paikan leirin tavoitteena on sopeutua korkeaan ilmanalaan, joka odottaa hiihtäjiä muun muassa Pekingin olympiakisoissa.

Juuri ennen harjoitusleiriä Ruotsin hiihtoliitto tiedotti, että keväästä asti päävalmentajan, tai tarkemmin sanottuna maajoukkuepäällikön paikkaa hoitanut Jonas Peterson siirtyy tehtävästä sivuun. Maajoukkueen toiminnan pyörittämisestä vastaavat tällä hetkellä Karin Ersson ja Lars Selin.

Potkuja edelsi melkoinen sirkus Ruotsin hiihtoliitossa. Ensin ehti poistua maastohiihtopäällikkö Johan Sares. Petersonin palkkaamisen jälkeen ei kulunut kauaa, kun maajoukkueen huoltopäällikkö Urban Nilsson lähti lätkimään. Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan huoltopäällikön lähtö aiheutti muiden huoltomiesten keskuudessa kapinan, joka lopulta johti Petersonin eroon.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kyseli Charlotte Kallan mielipiteitä liittonsa ja hiihtomaajoukkueensa pomppuisesta kesästä. Kalla on sitä mieltä, että Petersonin potkut olivat huono juttu.

- Hämmästyin tai peräti järkytyin, kun Jonaksen piti lähteä. Heti hänen tullessaan tunsin, kuinka energinen hän on. Hänellä oli kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja yhteyksiä, Kalla kehui Aftonbladetille.

- Olen pettynyt, ettei hän ole enää mukanamme, Kalla jatkoi.

Uusi maastohiihtopäällikkö Strömberg kertoi maajoukkueen jäsenille lisätietoja henkilövaihdoksista Ranskan leirillä. Kaikki maajoukkueen uudet johtohahmot ovat paikalla korkean paikan leirillä.

- Tietenkin puhumme tästä mukana olevien kanssa. Se on suurin syy siihen, miksi olemme täällä. Ja on tietenkin selvää, että hoidamme tämän sisäisesti, Strömberg sanoi viitaten siihen, ettei asioista juuri anneta lisätietoa julkisuuteen.

Naisten maajoukkuevalmentaja Magnus Ingesson kertoo lehdelle ruotsalaiseen tapaan, että ”tilanne ei ole optimaalinen”.

- Tällaiset turbulenssit vievät energiaa. Me valmentajat yritämme keskittyä omiin tehtäviimme. Tämä ei ole hyvä juttu, mutta me keskitymme siihen, mitä meidän tulee tehdä.

Ebba Andersson kertoi Fondoitalia-sivuston tekemässä haastattelussa, ettei urheilijan tulisi turhaan miettiä tulevan kilpailukauden kisaformaatteja, vaan laittaa fokus kisoissa menestymiseen. Nuori ruotsalaishiihtäjä tuntuu soveltavan samaa taktiikkaa myös liiton henkilövaihdoksiin.

- Tällainen tilanne on ikävä, mutta minun on vain keskityttävä siihen, mitä minun pitää tehdä, Andersson totesi.

Ruotsalaisten leiri Font Romeussa kestää lauantaihin saakka.

- Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri