CHXL 550x90px webbanneri

Yhteensä yli 70 MM- ja olympiamitalia saavuttanut Björndalenin ja Domratshevan pariskunta Kiinan ampumahiihtomaajoukkueen peräsimeen

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ole Einarista päävalmentaja ja puoliso Darja naisten valmentajaksi. Pariskunnalla yli 70 arvokisamitalia.

Takavuosien ampumahiihtotähdet Darja Domratsheva ja Ole Einar Björndalen siirtyvät Kiinan ampumahiihtoliiton palvelukseen. Valkovenäläis-norjalaisen pariskunnan tehtävänä on luotsata Kiinan maajoukkue mahdollisimman hyvään tulokseen Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa.

Puolitoista vuotta sitten terveysongelmien vuoksi uransa lopettanut Ole Einar aloittaa Kiinan ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana. Aviopuoliso Darja Domratheva ryhtyy vastaavasti Kiinan ampumahiihtäjänaisten valmentajaksi. Domratsheva lopetti uransa Björndalenin tavoin keväällä 2018.

DomrachevaMakarainen230318TumaNFDarja Domratsheva (oik.) ja Kaisa Mäkäräinen maailmancupin päätöskierroksella Tjumenissa maaliskuussa 2018. Kuva: NordicFocus

Pariskunnalla on ainakin kokemusta menestyksestä. Perheen palkintokaapista löytyy yhteensä 12 olympiakultaa ja 22 maailmanmestaruutta. Arvokisamitaleja on yhteensä 71.

- Tämä on nuori ja kunnianhimoinen joukkue, jolla on halu kehittyä ja kasvaa.

- Tästä päivästä lähtien olemme mukana päivittäisharjoittelussa ja jaamme mielellämme monivuotista kokemusta tulevien talviolympialaisten isäntäjoukkueen kanssa, Ole Einar Björndalen totesi tiedotteessa, joka löytyy muun muassa hiihtosivusto Langrenn.comista.

Pariskunta on ollut uuden työnsä parissa jo jonkin aikaa kevään aikana Kiinassa. Lisäksi Kiinan maajoukkue on käynyt Norjassa.

- Keskitymme rakentamaan erittäin ammattitaitoisen tiimin sekä tukemaan ja auttamaan jokaista urheilijaa saavuttamaan potentiaalinsa, Domratsheva totesi.

Vaikka uudet valmentajat suhtautuvatkin optimistisesti uuteen tehtäväänsä, riittää pariskunnalla työsarkaa Kiinassa. Viime kaudella Kiinan paras ampumahiihtäjä Yan Zhang sijoittui Östersundin MM-kisojen naisten normaalikilpailussa sijalle 27.

Hän oli maailmancupin loppupisteissä sijalla 78 keräten 37 pistettä. Esimerkin vuoksi mainittakoon, että loppupisteissä seitsemänneksi sijoittunut Kaisa Mäkäräinen sai 673 pistettä. Kiinan miehet eivät saavuttaneet maailmancupin pisteitä viime talvena, joten kiinalaismitalit voivat Pekingin ampumahiihtostadionilla jäädä haaveeksi.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri