KU Motion Krista 550x90px

Kaisa Mäkäräinen ja Tuomas Harjula rulla-ampumahiihdon pikamatkan mestareiksi

Kaisa Mäkäräinen suoriutui naisten pikakilpailun mestariksi. Kuva: Tapani Rönkko

Kaisa Mäkäräinen suoriutui naisten pikakilpailun mestariksi. Kuva: Tapani Rönkko

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula voittivat rulla-ampumahiihdon pikamatkojen Suomen mestaruudet Kontiolahdella.

Naisten pikamatkan voittanut Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen vei mestaruuden selvällä erolla ennen saman seuran Nastassia Kinnusta ja Enon Kisa-Poikien Mari Ederiä. Eroa puhtaasti ampuneen Mäkäräisen ja kaksi sakkorinkiä kiertäneen Kinnusen välille kertyi minuutti ja 30 sekuntia.

Voittaja oli tuulisissa olosuhteissa saavutettuun nolla-ammuntaan tyytyväinen, mutta hiihtotuntuma oli vielä raskas.

—Pystyssä jouduin varsinkin viimeistä laukausta kyttäämään kauan. Mutta kun se tällä kertaa saatiin alas, niin kyttäys kannatti. Viikko sitten loppui kova kolmen viikon leiri. Siitä on ilmeisesti palautuminen vähän kesken – jalat ovat olleet aika raskaat viimeiset päivät, Mäkäräinen sanoo.

Kesä on muutenkin ollut Mäkäräiselle hyvä. Hän on päässyt harjoittelemaan usean maajoukkueen ja yksittäisten kovien urheilijoiden kanssa.

—Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaiseksi. Viime viikolla vedin harjoituskisassa pannut rullasuksilla. Se on vähän tätä viimeistä puoltatoista viikkoa häirinnyt, että ei ole kärsinyt juosta. Mutta kun ei ole sen vakavampaa kuin asvaltti-ihottumaa ja mustelmaa, niin siitäkin taidettiin selvitä säikähdyksellä.

Miesten ensikertalainen yllätysvoittoon

Tuomas Harjula Rulla SM 2019 pika Tapani RonkköTuomas Harjulavoitti miesten kisan. Kuva: Tapani Rönkkö

Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula olisi voinut hiihtää vielä M22-ikäluokassa, mutta ilmoittautui kuitenkin ensimmäistä kertaa miesten avoimeen sarjaan. Palkintona oli heti Suomen mestaruus.

—Tavoite oli lähteä haastamaan Teroa (Seppälä) ja Ollia (Hiidensalo) ja muita miesten sarjalaisia. Meni niin kuin suurimmissa toiveissa osasin kuvitella. Hiihdin sille tasolle, missä tiesin olevani. Ja kun ampuu nollat molemmilta paikoilta, niin eipä sitä voi ammunnallisesti enempää toivoa, Harjula sanoi.

Voittajan vauhti oli seurausta hyvin sujuneesta kesäkaudesta.

—Tiesin, että rahkeita on, kun kovasti on painettu duunia kesän aikana. Kaikki on mennyt toiveiden mukaan, ja hyvää kehitystä on tapahtunut niin hiihtoladulla kuin ammunnassakin, voittaja kävi läpi kesän harjoittelua.

SM-kisat jatkuvat sunnuntaina normaalimatkan kilpailuilla. 

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri