CHXL 550x90px webbanneri

Itävaltalaishiihtäjä Dürr elinikäiseen kilpailukieltoon

Johannes Dürr Sotshin olympialaisissa. Kuva: NordicFocus

Johannes Dürr Sotshin olympialaisissa. Kuva: NordicFocus

Itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr on saamassa Itävallan antidopingkomissiolta elinikäisen kilpailukiellon kaikenlaiseen urheilutoimintaan.

Asiasta kirjoittaa saksalaisen TV-kanava ARD:n urheilutoimitus ja dopingiin erikoistunut toimittaja Hajo Seppelt twitterissä.

Dürr jäi ensimmäisen kerran kiinni dopingista Sotshin olympialaisissa vuonna 2014. Tuolloin hän sai kahden vuoden kilpailukiellon. Kilpailukieltonsa jälkeen hän teki paluun hiihtomaailmaan, mutta Itävallan hiihtoliitto ei valinnut häntä Seefeldin MM-kilpailuihin.

Dürr liitettiin myös Seefeldin MM-kisojen aikana paljastuneeseen dopingvyyhtiin. Hän tunnusti useille tiedotusvälineille käyttäneensä dopingia ensimmäisen käryn jälkeen. Hiihtäjä kertoi, minkälaisia metodeja käytti parantaakseen suorituskykyään ja miten hän vältti kiinnijäämisen.

Itävallan antidopinginkomission mukaan Dürr suljetaan urheilutoiminnasta eliniäkseen toistuvien dopingrikkomuksen johdosta. Seppeltin mukaan hiihtäjä ei aio valittaa tuomiosta.

Aiemmin heinäkuussa sama toimielin antoi Seefeldissä kiinni jääneille Dominik Baldaufille ja Max Haukelle neljän vuoden kilpailukiellon. Molempien miesten todettiin syyllistyneen veridopingiin. Hauke oli ostanut ja käyttänyt myös kasvuhormonia.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri